Майкъл Блумбърг дари колосална сума за борбата с климатичните промени

Майкъл Блумбърг дари колосална сума за борбата с климатичните промени
Източник: Getty Images/Guliver

Американският милиардер, бивш кмет на Ню Йорк, както и специален посланик на ООН за градовете и климатичните промени Майкъл Блумбърг дари 50 милиона долара за усилията за намаляване на глобалната зависимост от въглища при производството на електроенергия и за ускоряване на прехода към възобновяеми енергийни източници в световен мащаб.

Блумбърг направи това съобщение по време на 23-ата сесия на конференция на страните по Рамковата конвенция на ООН по изменението на климата (COP-23), която се провежда в Бон, предаде БГНЕС.

Водещ партньор в Европа ще бъде Европейската фондация за климата. По-късно дейностите ще трябва да се разпространят и в други страни извън границите на Европа.

Мишел Обама със силно послание към корпоративния свят

Бившата Първа дама на САЩ Мишел Обама предизивика фурор на конференция в Сан Франциско, провела се преди дни. Хиляд...

Блумбърг за пръв път инвестира в подобни проекти, реализирани извън САЩ.

Неговата фондация Bloomberg Philanthropies работи в 120 страни по света. Дейността на фондацията е насочена към пет области: изкуство, образование, околна среда, иновации и здравеопазване. През 2016 г. Bloomberg Philanthropies инвестира около половин милиард долара в различни проекти. Седалището на организацията е в Ню Йорк.

Редактор:

Expert.bg

Общо коментари / 0

Напишете коментар
Съгласявам се с общите условия за ползване на сайта
* Всички полета са задължителни. Коментарите подлежат на коментар.