Първият служител на Uber получил работата си с един туит. И станал милиардер

Първият служител на Uber получил работата си с един туит. И станал милиардер
Източник: Getty Images/Guliver

Да изпратиш туит за милиард долара. Точно това направил през януари 2010 г. Райън Грейвс (централната фигура на снимката). Той попаднал на съобщение в Twitter на съоснователя на услугата за споделено пътуване Uber Травис Каланик, който търсел кадри. Грейвс му отговорил и се самопредложил. Умен ход.

По онова време Грейвс работел в General Electric. На 1 март 2010 г. обаче става първия служител на Uber, благодарение именно на онзи туит.

"Търсех подходящите кандидати в Craigslist, Twitter и други платформи. И резултатът беше най-страхотният пост и отговор", казва след това Травис Каланик. 

Днес Uber е компания, струваща цяло състояние. При първичното ѝ публично предлагане бе оценена на над 75 млрд. долара, макар очакванията да бяха за повече. А 35-годишният Райън Грейвс е много богат мъж - според Forbes притежава над 1 млрд. долара. 

Каланик (който пък има 5 млрд. долара) разказва, че Грейвс е започнал да работи с пълна пара в мига, в който е бил нает. "Прекарвали сме дълги часове в разработване на услугата, ценовия модел, всичко. Той бързо овладя стартъп играта и се скъса от работа", допълва съоснователят. 

Припомняме обаче, че самият Каланик напусна Uber през 2017 след разследвания за сексуални посегателства и дискриминация в редиците на Uber. Само два месеца по-късно и Грейвс си тръгва от компанията. Той обаче още е в борда на директорите. В момента живее със семейството си на Хаваите и управлява инвестиционна фирма, наречена Saltwater.

 

 

 

Редактор:

Expert.bg

Общо коментари / 0

Напишете коментар
Съгласявам се с общите условия за ползване на сайта
* Всички полета са задължителни. Коментарите подлежат на коментар.