Рей Делио купил първата си акция на 12 г. Днес е милиардер

Рей Делио купил първата си акция на 12 г. Днес е милиардер
Източник: Getty Images/Guliver

На 12-годишна възраст Рей Делио си купил акция за по-малко от 5 долара. За негов късмет компанията била придобита от по-голямо и богато дружество и стойността на книжата се утроила. Това било достатъчно да запали малкия Рей по играта на парите.

По-късно той инвестирал 300 долара в авиолиниите Northeast Airlines, които се превърнали в 900 долара. Това се случило, преди да отиде в седми клас.

Сега, 57 години по-късно, Рей Делио е създател един от най-големите хедж фондове - Bridgewater Associates, а личното му състояние се равнява на 16,9 млрд. долара. Пътят му обаче невинаги е бил лек, разказва самият той пред Business Insider.

През 1982 г., седем години след създаването на Bridgewater, Делио взел лошо финансово решение, което имало тежки последици.

"До такава степен бях останал без пари, че се наложа да взема заем от баща ми, за да платя семейните сметки", казва предприемачът. "Заради грешката ми загуби свои средства, но и такива на клиенти. Наложи се да освободя всички служители. Беше много болезнено".

Въпреки това от днешна гледна точка Делио смята, че цялото преживяване е било полезно за него. Тогава се сринал психически. В опит да се съвземе, започнал да медитира. И това му помогнало да мисли по-трезво и да пребори стреса. Днес това е съвет номер 1, който милиардерът дава на хората - медитирайте редовно, изчистете съзнанието си и нещата ще се наредят.

 

Редактор:

Expert.bg

Общо коментари / 0

Напишете коментар
Съгласявам се с общите условия за ползване на сайта
* Всички полета са задължителни. Коментарите подлежат на коментар.