Топ 10 на най-високоплатените актьори в света

Топ 10 на най-високоплатените актьори в света
Източник: Getty Images/Guliver

Престижното списание Forbes публикува класацията си за най-добре платените актьори през изминалата година.

Любопитно е, че първото място се заема от човек, който не се е снимал в нов филм от 2016 г. насам. А именно - Джордж Клуни. Между юни 2017 и юни 2018 г. той е спечелил 239 млн. долара, като основна част от тях са дошли от продажбата на компанията му за текила Casamigos.

На второ място е кечистът, превърнал се в актьор - Дуейн Джонсън-Скалата. Той е заработил 124 млн. долара, дължащи се на хитовия филм "Джуманджи: Добре дошли в джунглата".

Трети път е "Железният човек" Робърт Дауни-младши с 81 млн. долара. Това не е особено изненадващо, като се има предвид световният успех на последната лента от поредицата "Отмъстителите".

Колегата му от същите филми - Крис Хемсуърт, е на четвърто място с 64,5 млн. долара. Пети пък е неостаряващият Джаки Чан с 45,5 млн. долара. През 2017 г. той е участвал в 6 филма, но печели и от рекламни договори, от работата си като продуцент, както и от веригата си от киносалони.

Топ 10 на най-високоплатените актьори се допълва от Уил Смит (42 млн. долара), индийската звезда Акшай Кумар (40.5 млн. долара), Адам Сандлър (39.5 млн. долара), Крис Евънс (34 млн. долара, на снимката долу) и Салман Хан (33.5 млн. долара).

Първите десет актьори в класацията са получили общо 748.5 млн. долара. В същото време най-високоплатените актриси за 2018 г. са взели общо 186 млн. долара за същия период, или едва една четвърт от приходите на мъжете. Лидер в класацията при дамите е Скарлет Йохансон.

Редактор:

Expert.bg

Общо коментари / 0

Напишете коментар
Съгласявам се с общите условия за ползване на сайта
* Всички полета са задължителни. Коментарите подлежат на коментар.