Липсата на новини около френските избори даде глътка въздух на еврото

Липсата на новини около френските избори даде глътка въздух на еврото
Източник: Thinkstock

Най-голямото събитие от изминалия ден от САЩ безспорно бе интервюто с американския финансов министър Стив Мнучин. В своето изявление Мнучин не коментира налагането на такси върху вносните стоки, което се разглежда като бича политика за долара.

Финансовият министър говори с по-различен тон по отношение на Китай в сравнение с реториката по време на президентската кампания. Той заяви, че е провел добри разговори с китайски представители и не бърза да окачестви страната като валутен манипулатор.

Доларът загуби позиции спрямо повечето валути по време на вчерашната търговия. Доларовият индекс, който измерва представянето на щатската валута отстъпи с 0.17 на сто до 101.05 пункта.

Британският паунд продължава да показва стабилно представяне, движейки се над 100- дневната плъзгаща се средна. Британската валута се търгува на нива около 1.2550 като сериозна съпротива се явява нивото около 1.2700.

Липсата на новини около предстоящите избори във Франция както и добрите данни за германския БВП подкрепиха еврото. Брутният вътрешен продукт на Германия е нараснал с 0.4% на месечна база, потвърждавайки предварителните прогнози на икономистите. Единната валута завърши деня с повишение до 1.0585.

Спад в доходността по облигациите

Доходността по американските облигации се понижи поради очакванията на пазарните участници, свързани с потенциалната фискална политика на Тръмп. В същото време доходността по 10- годишните италиански облигации се покачи с 3 базисни пункта, достигайки 2.225%.

Понижение за пазарите в Европа

Фондовите пазари в САЩ показаха смесено представяне, след като технологичния индекс Nasdaq отчете спад от 0.4 на сто до 5 836 пункта. В същото време S&P 500 и Dow Jones завършиха търговията с ръст като Dow Jones затвори на ново рекордно ниво.

На другия полюс бяха пазарите в Европа. Водещите индекси се оцветиха в червено. Германският Dax отстъпи с 0.42% до 11 948. Най-силно представяне имаше френския CAC 40, който се повиши леко с 0.09%.

Отдел „Анализи валутни пазари", Бул Тренд Трейдър (trader.bulltrend.bg)

Редактор:

Expert.bg

Общо коментари / 0

Напишете коментар
Съгласявам се с общите условия за ползване на сайта
* Всички полета са задължителни. Коментарите подлежат на коментар.