Валутите на развиващите са пазари с ръст след протоколите от Фед

Валутите на развиващите са пазари с ръст след протоколите от Фед
Източник: iStock/Guliver

Американският долар поевтиня спрямо повечето от основните валути, въпреки че през деня имаше добро представяне. Причина за отслабването на щатската валута бяха публикуваните протоколи от последната среща на Фед, след които стана ясно, че от централната банка са се насочили към следващото вдигане на основната лихва. Но по всяка вероятност това няма да се случи през март. Това доведе до рязко поевтиняване на долара.

Еврото успя да поскъпне с 0.2 на сто до 1.0550 след протоколите от Фед. Допълнителна подкрепа за единната валута оказаха и публикуваните данни за индекса на потребителските цени за Еврозоната, които оправдаха предварителните очаквания на икономистите.

Доларовият индекс, измерващ изменението на зелените пари спрямо кошницата от шест основни валути спадна, пробивайки нивото на 101.8 пункта.

В същото време японската йена поскъпна с 0.3 на сто, достигайки нивата около 113.40.

Понижение в доходността по облигациите

Доходността по 10-годишните облигации се понижи до 2.413%. Германските дългови книжа също отчетоха понижение, достигайки 0.279%.

Фондовите пазари от двете страни на океана затвориха на зелена територия

Dow Jones завърши търговията с девети пореден ден на повишение, въпреки че другите водещи американски индекси бяха на червена територия. . Nasdaq и S&P500 отстъпиха с 0.1%.

В Европа пазарите завършиха деня на положителна територия, подкрепени от положителните данни за индекса на потребителските цени за Еврозоната, който оправда предварителните очаквания на анализаторите. Водещият германски индекс Dax нарасна с 0.3 на сто до 12 000 пункта. Британският FTSE 100 добави 0.4% към стойността си, достигайки 7 302 пункта.

Акциите на Facebook се повишиха след появилата се информация, че от компанията възнамеряват да правят промени в Мessenger приложението. Акциите на компанията нараснаха с 1.79%, достигайки 136.12 долара.

Отдел „Анализи валутни пазари", Бул Тренд Трейдър (trader.bulltrend.bg)

Редактор:

Expert.bg

Общо коментари / 0

Напишете коментар
Съгласявам се с общите условия за ползване на сайта
* Всички полета са задължителни. Коментарите подлежат на коментар.