Холандия вече не съществува

Холандия вече не съществува
Източник: iStock

Властите съобщиха, че от 1 януари 2020 г. името Холандия (Holland), официално престава да съществува като обозначение на държавата Нидерландия, информираха РИА Новости и други медии.

Институциите, местните власти, университетите, частните компании и медиите вече трябва да използват само името "Нидерландия". Правителството вярва, че тази мярка ще позволи на страната да загърби имиджа си на място, свързано с наркотици и проституция.

Властите на страната също вярват, че това решение ще преразпредели туристическия поток, тъй като днес повечето туристи посещават именно исторически старата Холандия - Амстердам и Хага - и тези градове не могат да се справят с огромния приток на посетители.

Реформата за смяната на името на страната ще струва на бюджета на кралството 200 000 евро, припомня БГНЕС.

По-рано стана известно, че властите в Амстердам искат да премахнат употребата и на названието "Квартал на червените фенери". Обичайното име напълно ще изчезне от градските знаци - то ще бъде заменено с историческото име на квартала De Wallen.

Националният съвет за туризъм от своя страна се надява туристите да започнат да посещават нови и по-нестандартни дестинации в Нидерландия.

Редактор:

Expert.bg

Общо коментари / 0

Напишете коментар
Съгласявам се с общите условия за ползване на сайта
* Всички полета са задължителни. Коментарите подлежат на коментар.