Къде предпочитат да живеят хората по света? Това са най-популярните градове


Къде предпочитат да живеят хората по света? Това са най-популярните градове
Снимка: iStock

5177

Нова карта на света разкрива градовете, в които хората най-много искат да се преместят да живеят, като Дубай заема първото място.

На картата, генерирана с помощта на 12-месечни данни от търсенето в Google, имената на държавите са допълнени от градовете, за които жителите им най-често търсят информация за преместване, пише Daily Mail.

Търсенията за „преместване в Дубай“ са водещи в 60 страни, включително Великобритания, САЩ и Австралия. Маями – метрополисът, разположен по крайбрежието на Флорида, е втори, класиран на първо място в 12 държави, включително Гърция и Аржентина. Френската столица Париж е трета, като проучването разкрива, че жителите на 10 държави – включително Мадагаскар и Сенегал, биха искали да се преместят да живеят там.

Картата е съставена от Remitly, доставчик на финансови услуги за имигранти, който разгледа почти 164 държави и анализира обема на търсене за фразата „преместване в [град]“, като така установява най-търсената дестинация за преместване във всяка страна през изминалата година.

„С широк набор от възможности за работа, разрастваща се инфраструктура, отлично здравеопазване и образование и перспективата за липса на данък върху доходите, е ясно защо Дубай оглавява списъка“, отбелязват от Remitly.

Снимка: iStock

„В резултат на това градът, известен като „Бижуто на пустинята“, продължава да нараства, достигайки 3,6 милиона за първи път през 2023 г.“, посочват от компанията.

Въпреки че Дубай оглавява класацията, Северна Америка се оказва най-популярният континент с 8 града от САЩ и Канада, сред първите 7 места.

След второто място Маями, Ню Йорк заема четвърта позиция заедно с Мадрид и Сингапур, като всеки от тези градове е на първо място в 8 страни по света. Торонто зае шесто място, като взе първото място в 3 държави – Бермудите, Търкс и Кайкос и Палау.

ОЩЕ: Кои са 10-те най-добри градове за работа от разстояние?

Северноамериканските дестинации Вашингтон, Чикаго, Квебек Сити, Портланд и Финикс споделят 7-ото място с Буенос Айрес, Богота и Виена. Всеки от тях се оказва най-популярната дестинация за преместване в 2 страни по света.

Междувременно Лондон и Брюксел са на пета позиция с най-голяма популярност в 6 страни по света. Жителите на Португалия, Испания и Германия имат желание да се преместят в Лондон, докато тези на Монако и Швейцария – в Брюксел.

Снимка: iStock

Ако разгледаме по-отблизо Европа, другите градове, които се оказват популярни сред европейците са Виена – която е първа в Лихтенщайн и Сърбия и Мюнхен – първи в Австрия.

Придвижвайки се на изток към Азия и Близкия изток, Маями се класира първи в Афганистан и Азербайджан, докато Ню Йорк е лидер в Мианмар и Сингапур. Жителите на Бутан пък най-много предпочитат да се преместят в Доха, Катар.

ОЩЕ: Кой е най-добрият град за живеене в света?

В Океания австралийският град Бризбейн е най-популярната дестинация за преместване на новозеландците, докато местните в Нова Каледония предпочитат Лисабон.

Що се отнася до Африка, Дубай е градът, който се нарежда на първо място в страни като Нигерия, Намибия и Замбия, докато канадският град Отава е най-предпочитан за жителите на Гвинея.

В Южна и Централна Америка Лондон взема оглавява списъка за бразилците, докато жителите на Перу, Уругвай и Мексико предпочитат Мадрид.

Снимка: iStock

В самата глобална карта са създадени и поредица от регионални карти, насочени към Северна Америка.

Една от кратите подчертава градовете в чужбина, в които жителите на всеки американски щат биха искали да се преместят, като жителите на Ню Йорк, Калифорния и Тексас – заедно с други щати – предпочитат Дубай. Тези на Айова обмислят преместване в Амстердам, а на Мисури – в Париж.

Друга карта пък разглежда градовете в САЩ, в които американците биха искали да се преместят – хората в Ню Йорк предпочитат Лос Анджелис, докато жителите на Оклахома са по-скоро за Сиатъл. Градовете Портланд и Чикаго също са особено популярни. Жителите на Калифорния, Аляска и Невада предпочитат да отидат в Портланд, а тези на Индиана и Кентъки – в Чикаго.

Подобни карти са направени и за регионите на Канада, като една от тях класира Дубай като най-популярния чуждестранен град за преместване на жителите в Квебек, Онтарио и Британска Колумбия, заедно с други региони.

Междувременно картата, свързана с популярните канадски градове, покава, че жителите на Британска Колумбия предпочитат да се преместят в Калгари, а тези на Нова Шотландия – в Торонто.

Снимка: iStock

„Хората примеат идеята да се преместят в друга държава поне веднъж в живота си, независимо дали това е заради по-добри перспективи за работа, по-добър стандарт на живот или по-високо заплащане, за да могат да изпращат пари на семействата си. Предвид това, не е изненада, че толкова много хора по света търсят информация за града, който може да бъде следващият им дом“, коментира Джаго Маккензи, директор по управление на бизнеса в Remitly.

„Дубай беше категоричен победител в нашето проучване, като с множеството си перспективи за заетост и предимствата на начина на живот, които може да предложи, съчетани с фантастичното време, не е трудно да разберем защо. Въпреки че в нашия списък има и някои винаги популярни градове като Париж, Ню Йорк и Лондон, е страхотно да видим и някои по-неочаквани като Портланд, Торонто и Виена. Има толкова много градове, които предлагат страхотни възможности за работа и висок стандарт на живот. Единственото предизвикателство е да изберете този, който ви подхожда най-добре“, обяснява още той.

Източник: Daily Mail

ОЩЕ ПО ТЕМАТА:

Кои са най-добрите дестинации за дигитални номади в света?

Кои са най-скъпите градове за живеене в света?

Кои са градовете с най-голям ръст на цените на имотите в света за 2023 година?

Нов лидер: Кой е най-оживеният пазар за луксозни имоти в света?

Кои са градовете с най-много милиардери в света?

Още от Икономика


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg
Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.82447
  • GBP
    1
    2.28771
  • JPY
    100
    1.16745
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички