Компания от ОАЕ открива 5 завода за фуражи в България, Сърбия и Румъния


Компания от ОАЕ открива 5 завода за фуражи в България, Сърбия и Румъния
Снимка: Thinkstock/ Guliver

4681

Al Dahra Holding, международен конгломерат, базиран в Абу Даби и специализиран в агробизнеса, обяви откриването на 5 нови завода за компресиране и сушене на фуражи в България, Сърбия и Румъния, съобщи Emirates News Agency, предаде БГНЕС. Ще изнасяме фуражи и фуражни добавки за Китай

Новите заводи са в съответствие с непрекъснатите усилия на компанията да разширява дейността си в международен план, като по този начин диверсифицира източниците си на производство и доставки, които целят намаляване на логистичните рискове и посрещане на предизвикателствата, свързани с изменението на климата.

Хадим Абдула Алдарей, съосновател и управляващ директор на Al Dahra Holding, заяви, че неговата компания е един от най-големите производители и износители на фуражи за животни в Източна Европа и на Балканите.

"Новите заводи се състоят от 12 производствени линии с капацитет от 500 000 тона годишно детелина и повече от 15 вида фуражи и концентрирани зърна. С инвестиция, надхвърляща 500 млн. дирхама, ние вече сме най-големият производител и износител на детелина и зелен фураж в Източна Европа и на Балканите", допълни той.

Алдарей заяви, че Al Dahra наскоро е добавила около 11 000 хектара детелина към съществуващите си заводи, които се намират на остров Голяма Браила в Румъния и се простират на площ от 56 000 хектара. "Компанията също така е изградила речно пристанище от фермите си, свързано директно с пристанището в Констанца, в допълнение към създаването на нови складове с капацитет от 60 000 тона фураж", добави той. Засилват контрола върху фуражите

Алдарей заяви също, че компанията е открила първия си завод за компресиране и сушене на фуражи в Сърбия с производствен капацитет от 120 000 тона и капацитет за съхранение от 20 000 тона. "Този завод, който се простира на 23 000 хектара, ще изнася детелина, силаж, слама и пресован фураж", добави той.

Още от Земеделие


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg
Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.83957
  • GBP
    1
    2.26558
  • JPY
    100
    1.18888
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички