UBS нае познато лице да ръководи масовото поглъщане на Credit Suisse


UBS нае познато лице да ръководи масовото поглъщане на Credit Suisse
Снимка: iStock

4989

UBS Group назначи отново Серджо Ермоти за главен изпълнителен директор, за да ускори поглъщането на Credit Suisse, като разчита на опита му, демонстриран при справянето с отраженията на глобалната финансова криза 2008 година, предаде Reuters.

Ермоти застава начело на банката на 5 април. Той беше главен изпълнителен директор на UBS от 2011 г. до 2020 г., а към момента е президент на Swiss Re.

Основните му задачи ще са да преструктурира банката, което ще доведе до съкращаването на хиляди работни места, да намали инвестиционното портфолио на Credit Suisse, както и да увери богатите от цял свят, че UBS е правилното място да държат парите си.

Стана ясно, че се готви промяна на върха още на 19 март, когато беше обявено поглъщането на Credit Suisse от UBS, подкрепено от 200 млрд. франка държавна помощ. Тогава сегашният главен изпълнителен директор Ралф Хамерс отсъстваше, а на следващия ден заяви, че краят на Credit Suisse е „тъжно събитие“, което никой не желаеше.

В специално изявление UBS споделя, че Хамерс „се е съгласил да подаде оставка, за да служи на интересите на новата банка, на швейцарския финансов сектор и на страната“. От банката са решили да се разделят с Хамерс, който няма голям опит в инвестиционното банкиране, но е изправен пред сливането на две банки с активи от 1,6 трлн. долара, 120 000 служители и сложен баланс.

Ермоти заяви, че е готов да интегрира UBS и Credit Suisse. „Тази задача е спешна и предизвикателна. Трябва да сложим на масата всички възможности, за да се справим успешно с нея в интерес на всички акционери“, отбеляза той.

ОЩЕ ПО ТЕМАТА:

UBS завърши сделката за Credit Suisse

Какво се случи с рейтинга на UBS след покупката на Credit Suisse?

Credit Suisse и UBS - разследвани от САЩ за подпомагане на руски олигарси

UBS изкупува обратно облигации за милиарди

Още от Бюджет и финанси


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg
Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.82447
  • GBP
    1
    2.28285
  • JPY
    100
    1.17284
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички