Нидерландия премахва почти всички противоепидемични мерки


Нидерландия премахва почти всички противоепидемични мерки
Снимка: iStock/Guliver

3034

Нидерландското правителство възнамерява да премахне почти всички ограничения за коронавирус от 25 февруари, съобщава Нидерландската телевизионна корпорация (NTK). Отменят зеления сертификат и маските във Великобритания

Според канала ще останат в сила само основни препоръки като избягване на ръкуване, спазване на хигиенни правила, проветряване помещения и тестване при наличие на симптоми.

„Задължителното носене на маски и спазването на дистанция от 1,5 метра ще останат в миналото“, отбелязва NTC. „Препоръката да се работи от вкъщи, когато е възможно, също ще престане да съществува“, предаде БГНЕС.

От 18 февруари времето за затваряне на кафенета, барове и ресторанти, както и културни и развлекателни институции ще бъде променено от 22:00 часа на 01:00 часа, а след седмица всички заведения ще могат да се върнат към нормалния си график на работа, както преди пандемията.

Зелените сертификати също ще останат в миналото, но използването им не е изключено отново в ситуации, в които това може да бъде нужно. Може да са необходими и за задгранични пътувания. При големи масови събития ще започне да работи 1G системата, при която допускането ще бъде разрешено само при отрицателен резултат от тест за коронавирус.

Според NTC решението на правителството се основава на факта, че пандемията вече не създава голям натиск върху здравната система. Нидерландия първа в Западна Европа връща затварянето

Официално премахването на ограниченията трябва да бъде обявено на пресконференция днес. За първи път от много време премиерът Марк Рюте няма да присъства, а основен говорител ще бъде министърът на здравеопазването, благосъстоянието и спорта Ернст Куйперс.

 

Още от Здравеопазване


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg
Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.83594
  • GBP
    1
    2.28431
  • JPY
    100
    1.18765
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички