Подготвят вечерен час и по-строги мерки в Бургас


Подготвят вечерен час и по-строги мерки в Бургас
Снимка: iStock/Guliver

11267

По-строги мерки срещу Covid-19 се обсъждат в Бургас, съобщават местни медии. Причината е, че в областта заразените достигнаха критичните 900 на 100 000 души. Очаква се тази вечер на място да пристигне и здравният министър проф. Ангелов, за да обяви мерките. Подготвят пълна блокада и вечерен час в Благоевград

Обсъжда се въвеждане на вечерен час за лица до 18 години, както и носене на място на открито, като изключения се допускат само за деца до 6 години. Полицейският час вероятно ще е в сила от 20:00 часа до 06:00 часа, като ще важи за непълнолетни без придружител.

За последното денонощие новозаразените в Бургаско са 495. 19 души са били хоспитализирани през вчерашния ден, по данни на РЗИ. С тях броят на пациентите, настанени в болници в областта е 481. На домашно лечение са 6682 лица. Починали са 11 души за последното денонощие. Сред новозаразените през вчерашния ден са и трима медици, петима учители и петима ученици. По информация на NOVA има и три бременни жени с Covid-19, едната от които в тежко състояние.

Морският град е трети по заболевамост в страната, като заразените достигнаха 904 на 100 000 души (в последните 14 дни) и продължават да нарастват. Единствено София (948 на 100 000) и Силистра (933 на 100 000) са с по-висока заболеваемост, по данни на bTV.

Болниците закъсаха за ваксини и лекарства

Болниците в Бургас са поискали допълнителни количества ваксини и ремдесивир. Дарение от Червения кръст е запълнило временно нуждата от лекарството - 500 броя са разпределени за 6 лечебни заведения в морския град.

"Нуждата от това лекарство е голяма. По какъв начин е дошъл, дали чрез дарение, дали чрез редовната доставка – ние сме лечебно заведение, което изпълнява лечебно-диагностичния план. За нас е важно да го имаме", каза д-р Бойко Миразчийски, изпълнителен директор на УМБАЛ-Бургас.

Осигурените количества ремдесивир се изчерпват непрекъснато, разкриват пред bTV от бургаското РЗИ. Това е наложило спешно да бъде поискана доставка на лекарството от здравното министерство за болниците в Бургас, където и напливът на пациенти с Covid-19 остава голям. Заразените са опасно много, рекорди в няколко града

От сутринта потокът от пациенти в триажния център във Ветрен не спира. Дежурният лекар в Спешно отделение на УМБАЛ "Дева Мария" обясни, че преди два дни се запълнили капацитета на COVID отделението, открили нови легла, които отново са запълнени.

Притеснителен е фактът, че има хоспитализирани и деца. За да облекчи персонала на болниците, общината започна да извозва със собствен превоз изписаните пациенти. Държавната болница е увеличила леглата на рекордните 200.

Още от Здравеопазване


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg
Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.83594
  • GBP
    1
    2.28431
  • JPY
    100
    1.18765
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички