Затварянето изглежда ще е за цяла България


Затварянето изглежда ще е за цяла България
Снимка: БГНЕС

22409

Новите ограничения в борбата срещу Covid-19 вероятно ще бъдат наложени не само в София, но и в цяла България. Мерките ще са в сила минимум 2 седмици. Подготвят ново пълно затваряне на държавата

Време е за национални мерки срещу разпространението на коронавируса у нас, обяви пред репортери главният здравен инспектор и член на Кризисния щаб доц. Ангел Кунчев след заседанието на Софийския оперативен щаб.

"Настъпи моментът, в който трябва да се действа – и то доста решително. Мерките са непопулярни – на никой не му харесва да спира работа, да има ограничения, но ситуацията го налага", коментира той. 

Подготвяното затваряне на училища, детски градини, ресторанти, молове, фитнеси и т.н. в София вероятно ще е от събота, а в останалата част от страната – от понеделник, посочи доц. Кунчев. Отново ще бъдат спрени всички културни мероприятия – кина, театри, танцови състави и т.н..

Здравните власти искат първо да проведат серия срещи със засегнатите браншове и да доуточнят мерките, а окончателното решение ще бъде оповестено официално на редовния брифинг в четвъртък.

След предишния тежък локдаун, наложен в края на ноември моловете, фитнесите и кината възобновиха работа от началото на февруари.

Ресторантите работят едва от 2 седмици, а нощните заведения така и не отвориха. Защо ресторантьори не се радват, че отварят заведенията

Основната идея на забраните е да се попречи на струпването на хора. Ще има ограничения и в големите магазини, като вероятно ще бъдат възобновени "зелените коридори" за най-възрастните.

За момента не се предвижда затваряне на паркове и маски на открито в София. Няма да има и КПП-та, които да ограничат движението между различните градове и области.

Още от Здравеопазване


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg
Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.83594
  • GBP
    1
    2.28431
  • JPY
    100
    1.18765
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички