Локдаунът поставя дилемата: Ядене или компютър


Локдаунът поставя дилемата: Ядене или компютър
Снимка: iStock

5201

Маджид Отман е на 18 години и се надява да учи биохимия в Бирмингам през септември, но блокирането го изправи пред нови предизвикателства. Един от най-големите е достъпът до дигиталната му класна стая.

Той и тримата му братя и сестри разполагат само с един лаптоп, така че Маджид може да участва само частично в учебните занятия. Това оказва влияние върху успеха му в училище и психическото му здраве, пише Euronews, предаде БГНЕС. 

Маджид споделя, че се чувства неудобно, защото учителите му продължават да изпращат имейли, че изостава, което не се е случвало преди в училище. "Сега вероятно учителите си мислят, че съм мързелив или нещо подобно, но всъщност не съм", казва младежът. 

Локдаунът постави във фокуса на вниманието очевидното дигитално разделение във Великобритания. Сметките показват, че 1,9 милиона домакинства нямат достъп до интернет, а 11,9 милиона не притежават уменията, които се смятат за необходими за работа онлайн. В централната част на Бирмингам много семейства са изправени пред дилемата храна или компютър. 

Но достъпът до образование е само част от цифровия проблем. Някои от общините са много бедни, както и повечето родители, част от които нямат достатъчно добри познания по английски език. 

Правителството на Великобритания заяви, че е раздало 1,3 милиона компютри, но много ученици в неравностойно положение все още чакат такъв.

Успоредно с липсата на сигурност кога училищата в Англия ще отворят отново врати нараства и натискът върху родителите да започнат да работят онлайн.

Още от Труд и социална политика


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg
Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.82447
  • GBP
    1
    2.28285
  • JPY
    100
    1.17284
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички