БДЖ купува ПОС терминали за плащане с карта във влака


БДЖ купува ПОС терминали за плащане с карта във влака
Снимка: БДЖ

3590

От Българските държавни железници обявиха обществена поръчка за купуване на ПОС терминали за плащане с банкова карта във влака. Това обяви пред БНР Ивайло Георгиев, директор на „Продажби и обслужване“ в компанията.

Промяната се случва на фона на данните за влошено финансово състояние на дружеството. Публикуваният междинен отчет на компанията сочи, че за първото тримесечие на годината БДЖ е спечелило едва 13 500 000 лева от продажби на билети. Това е с близо 8 млн. по-малко спрямо същия период на 2022 г. Влошените финансови резултати на дружеството са на фона на увеличеното финансиране от държавата, която за първото тримесечие е дала около 60 млн. лева.

Според отчета за първите 3 месеца на годината от компанията са на загуба с 15 200 000 лева. Около 4 200 000 лв. е била загубата за същия период на 2022 г. По думите на Ивайло Георгиев в момента текат обществени поръчки, за да може продажбата на билети да бъде повишена.

„Обществена поръчка е за надграждане на системата за билетоиздаване, за доставка на тези мобилни устройства за кондукторите, за разработване на софтуер за билетоиздаващите автомати по гарите“, обясни Георгиев.

Машините за продажба на билети стоят от години по гарите. „С документи за пътуване ще могат да се снабдяват само от офисите на БДЖ или железопътните гари. Продажбите, които предлагаме от нашия сайт са само за билети за еднократно пътуване. Нашите клиенти да бъдат много мнителни при подобни примамливи предложения, които се пускат в пространството“, допълни той.

Георгиев допълни, че продължава измамата с името на БДЖ – акцията с т.нар. „народни карти за пътуване“. „През Facebook се искат данни за банкови карти, което е измама“, отбеляза той. БДЖ е сигнализирало за измамата Facebook и българските власти.

ОЩЕ ПО ТЕМАТА:

Крачка към бъдещето: България произвежда 15 нови луксозни вагона за 27 млн. лева

БДЖ организира пътувания с парен локомотив 

Скоро няма да има кой да кара влаковете у нас

Още от Транспорт


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg
Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.82549
  • GBP
    1
    2.2837
  • JPY
    100
    1.16398
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички