БДЖ осигури над 13 000 допълнителни места във влаковете за празниците


БДЖ осигури над 13 000 допълнителни места във влаковете за празниците
Снимка: БДЖ

5681

БДЖ осигури над 13 100 допълнителни места за предстоящите коледни и новогодишни празници. За целта са добавени допълнителни вагони към съставите на някои влакове, пътуващи по основни направления, обявиха от железницата.

От 23-ти декември до 3-ти януари включително, с увеличени състави ще пътуват някои влакове по най-натоварените линии, като София-Варна, София-Бургас, София-Пловдив и др.

На билетните каси вече има предварителна продажба за седящи места във всички бързи влакове, които ще пътуват през празничния период. Срокът за предварителната продажба на билети за седящи места в билетните каси обикновено е 5 дни, но БДЖ удължава този срок, когато предстоят по-дълги празнични периоди, какъвто е и този.

Така потребителите на услугата могат да планират предварително своите пътувания, както и своевременно да купят билет и резервация за седящо място за влака, който предпочитат, обясняват от железницата.

Клиентите на БДЖ могат да купуват билети за пътуването си и онлайн, като системата позволява 30-дневна предварителна продажба.

"БДЖ – Пътнически превози" ЕООД напомня на клиентите си, че при купуване на двупосочни билети могат да ползват между 10% и 20% намаление от редовната цена в зависимост от различните оферти на дружеството.

Подробна информация за разписанието на влаковете може да бъде получена и от служителите на гишета "Информация" и билетните каси в железопътните бюра и гари в страната, на националния информационен телефон 02/931 11 11 или от електронния пътеводител на официалния интернет сайт на БДЖ.

ОЩЕ ПО ТЕМАТА: 

8 дни без "синя" и "зелена" зона по празниците

Влакът ни плаща при закъснение - колко и при какви условия

Скоро няма да има кой да кара влаковете у нас

Още от Транспорт


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg
Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.83853
  • GBP
    1
    2.2902
  • JPY
    100
    1.18867
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички