Бизнесът на арестувания Велико Желев върви успешно


Бизнесът на арестувания Велико Желев върви успешно
Снимка: ПЦ на АПИ

4866

Арестът на строителния предприемач Велико Желев не му пречи в бизнеса. Фирми, свързани и свързвани с него, си подсигуриха договори за стотици милиони левове за следващите 4 години. Това става ясно от публикуваните от АПИ решения по обявените обществени поръчки за пътно поддържане за следващите четири години, които са на рекордна стойност – 3,6 млрд. лв. Новите договори следва да заменят старите скандални и наддоговорени контракти от времето на ГЕРБ, които бяха прекратени, припомня в. "Сега".

От класирането за два от районите на – Североизточен и Северен централен, става ясно, че Желев изобщо не губи позиции. Той е свързан пряко с три фирми – „Хидрострой“, „Пътстрой ВДХ“ и „Пътни строежи – Велико Търново“. „Хидрострой“ участва в консорциума, който печели пътното поддържане на Варна (както бе и досега), „Пътстрой ВДХ“ е в консорциума, който печели Шумен, а „Пътни строежи – Велико Търново“ взима Велико Търново (фирмата обслужваше района и досега), както и Габрово.

Медийни публикации свързват Велико Желев с още три строителни фирми покрай съществуващи следи в Търговския регистър – общи адреси, адвокати и др., макар че Желев категорично отрича – фирмите „Битумина Гмбх“, „АБ“ и „Инфра експерт“. „Инфра експерт“ участва в консорциума, който сега получава Добрич, както и в обединението, което взима Шумен (както бе и до момента). „Битумина Гмбх“ влиза в консорциума, който ще поддържа Разград (както бе и досега).

Извън тези позиции Русе се печели от фирма „Пътинженеринг“, която поддържаше района и досега, в Търговище и Силистра договорите също ще отидат в досегашните изпълнители - “Пътинженерингстрой-Т“ и „Пътперфект-Т“.

Очакват се класиранията и за поръчките за пътно поддържане на останалите райони. Прогнозната стойност на позициите от двата района, за които до момента има класиране – Североизточен и Северен централен, възлизат съответно на 379 млн. лв. и на 523 млн. лв. без ДДС, като сумите са разбити по обособени позиции.

ОЩЕ: Съмнителни фирми взели милиони от държавата за ремонт на язовири

Още от Транспорт


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg
Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.82447
  • GBP
    1
    2.28285
  • JPY
    100
    1.17284
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички