Boeing: Китайският пазар ще се нуждае от 8 700 нови самолета


Boeing: Китайският пазар ще се нуждае от 8 700 нови самолета
Снимка: Getty Images/Guliver

2748

Очаква се през следващите 20 години търговският флот на Китай да се удвои и търсенето да достигне 20% от световните доставки. Boeing ще плати 17 млн. долара за пропуски в модела 737, планира преобразувания

Корпорация Boeing прогнозира, че до 2040 г. китайските авиокомпании ще се нуждаят от 8700 нови самолета, за да задоволят нарастващото търсене на търговски самолети. Прогнозната стойност на такава потенциална сделка се оценява на 1,47 трилиона долара. 20-годишната прогноза отразява възстановяването на китайския пазар и по-нататъшното развитие на бизнес моделите на авиокомпаниите.

На официалния си сайт Boeing публикува прогнозите за Китай като част от прогнозата за търговския пазар за 2021 г. и дългосрочната прогноза на компанията за търсенето на търговски самолети и услуги, предаде БГНЕС.

Икономическите основи на Китай поставят базата за здравословно увеличаване на въздушния трафик, включително 4,4% годишен икономически растеж и демографски показател със средни доходи, който ще се удвои до 2040 г. До 2030 г. вътрешният пътнически пазар на Китай ще надхвърли вътрешноевропейския трафик, а до 2040 г. се очаква вътрешният трафик на Китай да надхвърли въздушните пътувания в Северна Америка.

От компанията прогнозират също, че до 2040 г. китайската гражданска авиационна индустрия ще има нужда от повече от 400 000 нови авиационни служители, включително пилоти, техници и кабинен екипаж. Ангажиментът на Boeing за Китай включва инвестиране в хора, които ще управляват бъдещето на авиацията, като например обучение на близо 100 000 китайски авиационни специалисти и наемане на повече от 2500 служители на Boeing. С целия си бизнес, обучение, верига на доставки и други дейности, присъствието и партньорствата на Boeing в Китай допринасят над 1,5 милиарда долара годишно за икономиката.

„Бързото възстановяване на вътрешния китайски трафик по време на пандемията говори за основната сила и устойчивост на пазара“, каза Ричард Уин, управляващ директор, China Marketing, Boeing Commercial Airplanes. „Освен това има обещаващи възможности за значително разширяване на международните маршрути на дълги разстояния и капацитета на въздушните товари”, допълни той.

Прогнозите за Китай до 2040 г. включват следните показатели:

Годишен ръст на пътникопотока от 5,4%;

Две трети от доставките подкрепят растежа на китайската авиационна индустрия и една трета от доставките за подмяна на флота, което ще насочи авиокомпаниите към по-устойчиви, икономични модели самолети.

В региона има възможност за пазар на търговски авиационни услуги в размер на близо 1,8 трилиона долара.

Като водеща световна аерокосмическа компания Boeing разработва, произвежда и обслужва търговски самолети, отбранителни продукти и космически системи за клиенти в повече от 150 страни. Boeing изгради половинвековно партньорство с Китай, основано на взаимно доверие и уважение. Производство на руско-китайски самолети стартира в Китай

Днес компанията е лидер в индустрията в предоставянето на най-модерните пътнически самолети, товарни превози и услуги на китайски клиенти. Китай също играе важна роля във всеки настоящ модел на търговски самолети Boeing. Повече от 10 000 самолета Boeing летят по целия свят с интегрирани китайски части и компоненти.

Още от Транспорт


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg
Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.79566
  • GBP
    1
    2.28685
  • JPY
    100
    1.20351
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички