Черна гора ще има нова авиокомпания от юни


Черна гора ще има нова авиокомпания от юни
Снимка: Montenegro Airlines

4303

Черна гора планира да ваксинира 35% от гражданите си до края на май, преди началото на туристическия сезон, а новата национална авиокомпания ще започне полети от 1 юни, заяви през парламента министърът на икономическото развитие Яков Милатович, цитиран от РИА Новости.

Милатович увери депутатите, че властите очакват да постигнат 60-65% от туристическия поток на 2019 г., когато 2,6 милиона чужди туристи са посетили Черна гора и са резервирали 14,5 милиона нощувки. Властите се надяват страната да посрещне 1,5 и 1,7 млн. посетители от чужбина. Черна гора пуска летищата си на концесия

По думите му подобрението на епидемиологичната ситуация ще допринесе за това. "Планираме да ваксинираме от 30% до 35% до края на май и мисля, че това е реалистично според броя на ваксините, за които имаме споразумения", каза Милатович.

На въпрос на парламентаристи с какви авиокомпании правителството планира да доведе в републиката толкова много туристи, тъй като по-рано поради дългове превозвачът Montenegro Airlines беше закрит, министърът отговори, че нова авиокомпания, учредена от кабинета на министрите, ще поеме пътническите превози. "Черна гора ще започне да изпълнява полети на 1 юни", обяви министърът. Сърбия забрани полетите от Черна гора

Ситуацията със заболеваемостта в републиката, въпреки началото на ваксинацията, остава тежка. От началото на пандемията до вторник са установени 90 832 пациенти с COVID-19, от които 414 - през последния ден. Починали са общо 1266 заразени, 10 от тях през последните 24 часа, по данни на Института по обществено здраве.

Още от Транспорт


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg
Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.82447
  • GBP
    1
    2.28285
  • JPY
    100
    1.17284
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички