Новозеландска авиокомпания ще измерва и теглото на пътниците преди полет


Новозеландска авиокомпания ще измерва и теглото на пътниците преди полет
Снимка: iStock

6736

Новозеландската авиокомпания Air New Zealand иска да претегля не само багажа, но и пътниците преди международните полети през следващите седмици. Причината – пилотите трябва да знаят теглото и баланса на натоварения самолет преди всяко излитане, заявиха от компанията.

„Всичко това е свързано с безопасността. Всеки път, когато летим, искаме да знаем точно какво е теглото на самолета“, обясни главният изпълнителен директор на авиокомпанията Грег Форан пред Radio New Zealand.

Везните ще бъдат на летище Окланд на Северния остров в страната от 31 май до 2 юли. Предвижда се в тестовия период да бъде определено теглото на 10 000 пътници от мъжки и женски пол, но участието е... доброволно.

„Не се притеснявайте, за разлика от везните у дома, във фитнеса или в лекарския кабинет, никой не може да види числата, дори и служителите на авиокомпанията“, посочва вестник New Zealand Herald. Данните са анонимни.

Според него целта е да се определи средното тегло на пътниците и ръчния им багаж. „Претегляхме досега всичко в самолета – от товара до храната на борда и регистрирания багаж. За клиентите, екипажа и ръчния багаж ще използваме средното тегло, което получаваме от това проучване“, обясни Аластър Джеймс, специалист по подобряване на контрола на товарите в Air New Zealand.

Междувременно в сряда Air New Zealand беше обявена за най-добрата авиокомпания в света на тазгодишните награди за отлични постижения на авиокомпаниите, присъждани от airlineratings.com, като измести Qatar Airways.

Компанията планира скоро да въведе т.нар. Skynest. Тогава гостите и в икономична класа ще могат да спят в истинско легло. В някои самолети ще бъдат инсталирани общо 6 двуетажни легла, за които пътниците ще могат да резервират времеви интервал за ползването им.

ОЩЕ ПО ТЕМАТА:

 

 

Вече можете да си купите билет от самолетна компания и да го препродадете на друг

Ето кои са най-безопасните авиокомпании

Авиокомпании пуснаха безплатни самолетни полети

Още от Транспорт


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg
Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.79566
  • GBP
    1
    2.28685
  • JPY
    100
    1.20351
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички