Огромен срив на приходите на easyJet


Огромен срив на приходите на easyJet
Снимка: Getty Images/Guliver

2175

Британският нискотарифен превозвач easyJet обяви в четвъртък, че общите приходи на компанията са паднали с 89,9% през последните шест месеца, приключили на 31-ви март, до 240 милиона британски лири спрямо реализираните 2,38 млрд. паунда през същия период година по-рано. Авиокомпаниите губят близo 48 млрд. долара заради Covid-19

Компанията отчете аналогичен силен спад с 89,4% и на броя на пасажерите пред отчетния период до 4,1 милион.

За същия период загубата easyJet преди облагане с данъци е нараснала от 353 млн. паунда през миналата година до 701 милиона и е налице ръст на загубите с близо 83%.

Ето какво заяви главният изпълнителен директор на easyJet Йохан Лундгрен, цитиран от БНР:"През последните шест месеца успешно предприехме голям процес на преструктуриране и намаляване на разходите, заедно с поддържането на баланс от инвестиционен клас със значителна ликвидност и по-добро от очакванията управление на скоростта, с която компанията изразходва капитала си, за да управлява ежедневните си операции. Имаме способността да се настроим бързо и оперираме 90% от сегашния ни самолетен флот през пиковия летен период, за да отговорим на търсенето".

Компанията easyJet посочи, че е готова да ускори летните графици на полетите с облекчаване на ограниченията срещу Covid-19, но в същото време нискотарифната авиокомпания предупреди, че късното обявяване на правилата за пътуване намалява видимостта, тъй като отчита по-широка половингодишна загуба. Пореден огромен спад на пътническите полети

EasyJet очаква да експлоатира около 15% от предкризисния си капацитет през настоящото тримесечие от април до юни, преди да се върнат на работа самолетните екипажи за дългоочаквания летен силен сезон.

Още от Транспорт


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg
Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.80911
  • GBP
    1
    2.28725
  • JPY
    100
    1.19659
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички