Пускат движението по АМ Тракия край Стара Загора в посока Бургас


Пускат движението по АМ Тракия край Стара Загора в посока Бургас
Снимка: ПЦ на АПИ

3677

От петък, 16 юли ще бъде пуснато движението в платното за Бургас от ремонтираните над 23 км на магистрала "Тракия", в участъка между пътните възли "Чирпан – изток" и "Стара Загора". Това съобщиха от пътната агенция.

В края на следващата седмица се предвижда да бъде възстановен трафикът в платното за София. Дотогава пътуващите от Бургас към столицата ще се отклоняват при пътен възел "Стара Загора" на АМ "Тракия" по път I-5 до пътен възел "Стара Загора – Кольо Ганчев" и от там по път II-66 ще продължават до пътен възел "Чирпан - Изток", за да се качат отново на АМ "Тракия". Алтернативен маршрут на участъка в ремонт на АМ "Тракия" е Подбалканският път I-6 София - Бургас.

Участъкът в платното за Бургас, по който се пуска движението в петък, е с възстановена носимоспособност на пътното тяло, подобрено отводняване, нова асфалтова настилка, мантинели, маркировка и знаци, допълват от АПИ. По метода "студено рециклиране" е възстановена носимоспособността на пътното тяло.

Строителните работи включват още машинно подравняване на банкетите, ремонтно-възстановителни дейности на 9 съоръжения в отсечката между пътните възли "Чирпан - Изток" и "Стара Загора", бетонови работи, полагане на подосновен пласт, на геомрежа, на неплътен асфалтобетон и износващ пласт от сплитмастик.

Обновяването на 23-километровия участък е част от стартирания през октомври м. г. поетапен ремонт на общо 52 км от АМ "Тракия" /от 156-ти до 208-ми км/. В края на април т. г. завърши ремонтът 16,5 км /от 168-ми до 184-ти км/ между връзката с АМ "Марица" и п. в. "Чирпан - Изток", а през миналата година на 12 км от автомагистралата между пътните възли "Белозем" и "Оризово" /от 156-ти до 168-ми км/.

Трасето е с нова асфалтова настилка, подобрено отводняване, хоризонтална маркировка, пътни знаци и ограничителни системи. В платното за Бургас през миналата година беше обновен и 2-километров участък между км 198 и км 200.

Още от Транспорт


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg
Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.80911
  • GBP
    1
    2.28725
  • JPY
    100
    1.19659
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички