Борисов: Не коментирам други предложения за партийните субсидии


Борисов: Не коментирам други предложения за партийните субсидии
Снимка: БГНЕС

2677

Не коментирам предложения. Имаме правителствено решение на Министерски съвет за 1 лев. Това каза пред журналисти премиерът Бойко Борисов в Дирекция „Жандармерия“ на връчването на ключовете на нови автомобили на областните дирекции на МВР.

Поводът беше предложението на депутата от ДПС Делян Пеевски партийната субсидия да стане 0 лева, а не 1 лев, както предложи ГЕРБ.

„След референдума всичко се стоварваше на гърба на ГЕРБ и на всички им беше лесно“, коментира Борисов. „Сега правителството взе решение. Не коментирам колко да бъде субсидията. Ние сме взели решение на база на референдума, то е 1 лев и това защитава ГЕРБ“, обяви премиерът, цитиран от "Фокус".

„Какво искат да правят другите партии си е тяхна работа. Ние не правим предложение, ние сме дали решение. Има голяма разлика. Иначе аз мога да предложа да асфалтираме пътя до Луната и това не е лошо“, коментира Борисов.

По-рано Делян Пеевски заяви: "Предложението на ГЕРБ няма да подкрепим. За нас това е див популизъм, което се предлага. Хубаво е да се изясни какво правят партиите после. За нас това значи фалит на партиите при 1 лв. субсидията. Нормално е, ако ще се променя моделът на финансиране, да бъде 0 лв. и отворено финансиране от американски тип от ясни и прозрачни донори", каза Пеевски.

На въпрос дали това ще постави партиите в зависимост от бизнеса, Пеевски посочи, че 1 лв. е фалит на партиите. "Ако не сменим модела на финансиране, нямаме партии в политиката и всичко ще е собственост на олигарсите. Изборът е на партиите", допълни още Пеевски.

Още от Макроикономически поглед


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg

Още по темата


Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.80911
  • GBP
    1
    2.28725
  • JPY
    100
    1.19659
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички