Десислава Иванчева и заместничката ѝ бяха пуснати под домашен арест


Десислава Иванчева и заместничката ѝ бяха пуснати под домашен арест
Снимка: БГНЕС

3729

Спецсъдът пусна под домашен арест бившия кмет на столичния район "Младост" Десислава Иванчева и нейната заместничката Биляна Петрова.

Причината за това решение на съдиите е, че здравословното и психическото състояние и на двете се влошава все повече в следствения арест, съобщи bTV.

Според магистратите няма опасност двете подсъдими да се укрият. Мярката влиза в сила още от днес. Решението подлежи на обжалване в 7-дневен срок пред апелативната инстанция на Специализирания съд.

Пред Actualno.com бившият пиар на район "Младост" Петър Кърджилов поясни, че в момента пътува към ареста заедно с приятели на двете жени, като уточни, че те ще вземат още сега Иванчева и Петрова и ще ги откарат вкъщи.

Припомняме, че в началото на ноември Апелативният съд отказа да измени мярката на Иванчева и заместничката от "задържане под стража" в "домашен арест". Това съобщи Иво Хинов, който гледа делото "Иванчева". На тогавашното заседание Петрова получи нервна криза и се е наложи намеса на медицински екип. В същото време стана ясно, че Петко Дюлгеров, също бивш кмет на "Младост", е пуснат под домашен арест.

Припомняме, че отстраненият от поста кмет на столичния район "Младост" Десислава Иванчева, заместничката й Биляна Петрова и бившият кмет на района Петко Дюлгеров бяха задържани при акция на 17 април. Причина за нея беше разследване за подкуп от 70 000 евро, даден на Иванчева от строителния предприемач Александър Ваклин. Иванчева отрича категорично.

Още от Макроикономически поглед


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg

Още по темата


Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.80911
  • GBP
    1
    2.28725
  • JPY
    100
    1.19659
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички