Airbnb остава в историята в Ню Йорк. Ще се случи ли това и в други градове по света?


Airbnb остава в историята в Ню Йорк. Ще се случи ли това и в други градове по света?
Снимка: Getty Images/Guliver

1271

Много потребители на Airbnb с резервации в Ню Йорк тази Коледа се борят да намерят ново настаняване. Компанията обяви намерения за анулиране на резервации за престои след 1 декември, според Associated Press, след като дълго планираните разпоредби, насочени към ограничаване на незаконните краткосрочни наеми в града, влязоха в сила на 5 септември.

Разпоредбите, предизвикали недоволство сред пътуващите и собствениците на краткосрочни наеми, изискват домакините да присъстват при престой за по-малко от 30 дни, като не повече от двама души отсядат в жилище наведнъж. Домакините също трябва да се регистрират и да получат одобрение от града – в противен случай и домакините, и сайтовете за резервации могат да бъдат обект на солидни глоби, пише cnbc.com.

Уебсайтът на туристическата индустрия Skift изчислява, че краткосрочните обяви на Airbnb в Ню Йорк са спаднали със 77% от 4 юни до 10 септември, вероятно изпращайки мнозина да търсят ново настаняване.

„През изминалата седмица видяхме най-силното темпо на резервации за предстоящия 6-месечен период, отколкото сме виждали по всяко време от 2015 г.“, заяви Кевин Дейвис, главен изпълнителен директор на JLL Hotels & Hospitality's Americas, пред „Squawk Box Азия“.

„Освен това, ако погледнете търсенията в Google, точно през последната седмица за хотели в Ню Йорк, са се увеличили с 24% спрямо последния 60-дневен период. Виждаме огромен интерес към хора, отседнали в хотели в Ню Йорк“, каза той.

Цените на хотелите в Ню Йорк ще растат

„Ню Йорк има повече от достатъчно хотели, за да отговори на търсенето“, каза Дейвис, цитирайки безпрецедентно предлагане на нови хотелски стаи в града.

„От 2020 г. насам са доставени 10 000 нови хотелски стаи, а през следващите няколко години в града ще бъдат доставени още 10 000 нови хотелски стаи. Така че има абсолютно повече от достатъчно предлагане на хотелски стаи, за да се настанят всички туристи, които искат да дойдат в Ню Йорк“, посочи той.

Очаква се обаче цените да растат.

От Лондон до Париж и Дубай, градове по цял свят регулират пазарите за краткосрочни наеми. Но разпоредбите на Ню Йорк отиват по-далеч, което създава опасения, че други градове могат да приемат подобни мерки.

ОЩЕ ПО ТЕМАТА:

Португалия ограничава Airbnb заради жилищната криза

25% ръст на нощувките у нас, резервирани чрез онлайн платформи като Airbnb и Booking

Как млада жена успя да превърне страничния си доход в бизнес за милиони?

Още от Имоти


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg
Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.82549
  • GBP
    1
    2.2837
  • JPY
    100
    1.16398
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички