Българският богаташ Георги Тучев купи за 10 млн. евро луксозен апартамент в Париж


Българският богаташ Георги Тучев купи за 10 млн. евро луксозен апартамент в Париж
Снимка: Getty Images

25944

Луксозният апартамент в Париж, някога собственост на бившия финансист Джефри Епстийн, обвинен в педофилия и трафик на непълнолетни, беше продаден за малко над 10 млн. евро на българския бизнесмен Георги Тучев.

57-годишният Тучев е популярен в бизнес средите в Пловдив и региона още от края на 90-те години, като му се носи слава на сериозен и безкомпромисен бизнесмен. Той е собственик на фирмата "Готмар" ЕООД в гр. Съединение, която според сайта ѝ е създадена през 1992 г. и дейността ѝ се изразява в преработването на термопластмаси. Основните направления са производство на капачки и дръжки за бутилки, на опаковки за парфюмерийната и козметичната индустрия.

Но Тучев има и друг, далеч по-популярен бизнес в България. Тучев е собственик и на "Нова Трейд" ЕООД - компанията, която бутилира безалкохолните напитки "Дерби" (Derby) и изворна вода "Бачково". През последните години бизнесменът участва и в други фирми в сферата на производство и търговия с минерална вода, производство на ел. енергия, строителство и транспорт.

Имотът от 685 кв. метра – два апартамента, обединени и преустроени от известния дизайнер Алберто Пинто – е в "една от най-разкошните сгради" на булевард "Фош", всекидневната му има изглед към Триумфалната арка, според вече неактивна обява, публикувана от аукционната къща Sotheby's.

Епстийн купува шикозния имот преди близо 20 години за 2,25 милиона евро и започва пълно обновяване и преустройство. "Този ​​рядък апартамент впечатлява не само с размера си, но и с качеството на обновяването му, изцяло преустроено от известен световноизвестен декоратор", гласи обявата на сайта на Sotheby's. В завещанието на финансиста от 2019 г. имотът е оценен на 8,67 милиона долара.

Част от приходите от продажбата ще бъдат изплатени за неуредени искове от жертвите на Епстийн, заяви адвокат на управителите на наследството му.

Епстийн беше арестуван през юли 2019 г. при завръщането си в САЩ от Франция по обвинения в изнасилване и сексуално насилие, включително и срещу напълнолетни. Въпреки че финансистът беше намерен мъртъв в килията си в американски затвор месец по-късно, разследването продължи и включваше полицейски обиск на апартамента в Париж, където са му гостували Принц Андрю и други високопоставени личности.

Сделката между JEP, френска компания, която стопанисва наследството на Епстийн, и Георги Тучев е завършена в края юни, свидетелстват документи, видени от Bloomberg. Propriétés Parisiennes Sotheby’s International Realty е била консултант по сделката срещу 420 000 евро. Първоначално домът беше обявен за продажба на цена от 11,9 млн. евро.

Продажбата на имота, който включва студио и малък апартамент на последния етаж на сградата, беше потвърдена от Даниел Уайнър, адвокат на управителите на имуществото на Епстийн.

Апартаментът, разположен на втория етаж е с 5-метрови тавани и има няколко гостни и спални, включително главна спалня с мраморна баня, сауна и фитнес център, според документи и обявата в сайта. Епстийн е добавил и стая за масаж, в която според свидетели "са идвали много жени".

Дъщерята на Тучев каза в скорошно интервю, че групата е имала общи продажби от над 12 млн. евро през 2020 г. Компанията "Готмар" ЕООД, Тучев и дъщеря му не са отговорили на многократните опити на Bloomberg за контакт с тях по имейл и по телефона.

Други имоти на Епстийн също са пуснати в продажба. Неговата къща в Манхатън, варовиково имение с ширина 50 фута в Upper East Side, беше обявено за продан година след смъртта му и купено от бившия изпълнителен директор на Goldman Sachs Group Майкъл Дафи за 51 млн. долара през 2021 г.

Два частни карибски острова, принадлежали на Епстийн, бяха обявени за продажба по-рано тази година за 125 млн. долара. Имотът на Вирджинските острови на САЩ – Great St. James and Little St. James – се простира на около 230 акра (93 хектара).

ОЩЕ ПО ТЕМАТА:

Кои са най-скъпите къщи в света?

Човекът, който притежава най-скъпата къща в света

Колко плати Роман Абрамович за най-скъпия имот в Израел?

Още от Имоти


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg
Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.79566
  • GBP
    1
    2.28685
  • JPY
    100
    1.20351
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички