Шотландец, купил 3 къщи в българско село по eBay за под 3 000 паунда всяка: Сега децата ми ще имат наследство


Шотландец, купил 3 къщи в българско село по eBay за под 3 000 паунда всяка: Сега децата ми ще имат наследство
Снимка: iStock

23242

Шотландец, който изпитвал трудности да купи имот в Обединеното кралство, в крайна сметка си купи три къщи в България от eBay за около 3000 паунда всяка.

35-годишният шофьор Роб Дейвис от западното крайбрежие на Шотландия, известно време търсил къща в чужбина, преди да попадне на огромната къща в село Голямо Крушево. Това става ясно от предаване, озаглавено – „Помощ! Купих си село“ (Help! I Bought A Village) на местната телевизия Channel 4, пише Daily Mail.

И въпреки че сделката за къщата е изгодна, пред Роб има трудна задача, тъй като имотът няма оборудвани бани, кухня, прозорци, електричество или течаща вода и се смята, че е изоставена още от 80-те години на миналия век.

Въпреки многото работа, която трябва да свърши по дома, Роб споделя, че не съжалява за решението си и вярва, че инвестира в бъдещето на семейството си.

Снимка: iStock

„Винаги търся имоти на пазара, за да видя дали има изгодни сделки. Това правех и тогава произволно търсене в eBay, просто въвеждах свойства, за да видя какво има. И така се случи“, разказва развълнуваният собственик.

Той добавя, че е купил имота, след като е видял само няколко снимки от него. „Изпратих им съобщение, в което казах, че се интересувам, мисля, че платихме депозит от 200 паунда, получихме ключовете и останалото е история“, разказва Роб.

„Бяха само четири стени с покрив, но беше наш. Беше невероятно да отидем, много искахме имот, но не можехме да си го позволим в Обединеното кралство“, споделя Дейвис.

Снимка: iStock

С течащ покрив и без прозорци, които да направят къщата водонепропусклива, Роб се опитва да оцени щетите от вода по подовете и таваните на имота. Когато започва ремонта, Роб открива снопове клони вътре в тавана, използвани за изолация и прашни ПДЧ, които трябва да се свалят, за да види дали някои от оригиналните греди могат да бъдат възстановени.

Мъжът разкрива, че е смятал, че проектът ще е много по-лесен, отколкото се е оказало, тъй като прекарва известно време в България без семейството си.

След като купува първата къща през 2023 г., Роб се влюбва в селото и започва да мисли да остави наследство на децата си, което го кара да купи още два имота. Тъй като най-евтината от къщите му струва 1500 паунда, а другата 3000 паунда, той не е изключва възможността да купи още имоти.

*Използваните в статията снимки са илюстративни

Източник: Daily Mail

ОЩЕ ПО ТЕМАТА:

Докато цените на имотите падат в Европа, България се изкачи до второ място по поскъпване на жилищата

Обединеното кралство остана без жилища под наем

Чужденци купуват имоти в Гърция с рекордни темпове

Повече от 540 дни домакин в Airbnb не може да изгони наемател заради неправилна регистрирация на имота си

Още от Имоти


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg
Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.82549
  • GBP
    1
    2.2837
  • JPY
    100
    1.16398
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички