Instagram подготвя клонинг на Twitter


Instagram подготвя клонинг на Twitter
Снимка: Getty Images/Guliver

1484

Подразделението на Volvo Group за тежкотоварни превозни средства, Volvo Trucks, смята да продаде 1000 електрически камиона на швейцарската компания Holcim в следващите 7 години, съобщава Reuters. Така Volvo записва най-голямата си поръчка за електрически превозни средства досега.

„Сделката е най-голямата търговска поръчка до момента за електрически камиони Volvo“, изтъкват от групата, която продава превозни средства и под други марки като Mack, Renault и UD Trucks.

Първите 130 камиона, модели Volvo FH и Volvo FM, ще бъдат доставени през последното тримесечие на 2023 г. и през цялата 2024 г.

Компанията не дава подробности за стойността на поръчката. Volvo споделя в имейл, че времето за доставка за останалите камиони ще бъде определена заедно с Holcim.

Първите камиони ще бъдат доставени на редица пазари, включително Франция, Германия, Швейцария и Великобритания, с цел разполагане на всичките 1000 камиона около операциите на Holcim за доставка в Европа.

Volvo Trucks, която планира 50% от продажбите на камиони да бъдат електрически до 2030 г., наблюдава приток на поръчки за електрически тежкотоварни превозни средства през последните тримесечия, тъй като компаниите засилват ангажиментите си да постигнат въглероден неутралитет.

С очакваното нарастване на търсенето Volvo Trucks увеличи производството в заводите си в Швеция, Франция и САЩ, като също очаква да започне производство в нова фабрика в Белгия през третото тримесечие на 2023 г.

Компанията заяви, че всички камиони, доставени по поръчка на Holcim, ще бъдат изцяло електрически. Освен това Volvo, подобно на други производители на камиони, работи върху концепции, задвижвани с водородни горивни клетки, които се очаква да бъдат достъпни на пазара през втората половина на това десетилетие.

ОЩЕ ПО ТЕМАТА:

Плащаме за верификация във Facebook и Instagram

Тwіttеr с първо придобиване - купи плaтфopмa зa oбяви зa paбoтa

Зукърбърг заплашва със спиране на Facebook и Instagram в Европа

Още от Интернет и ИТ


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg
Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.80911
  • GBP
    1
    2.28725
  • JPY
    100
    1.19659
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички