Meta ще тества рекламни инструменти с генеративен изкуствен интелект


Meta ще тества рекламни инструменти с генеративен изкуствен интелект
Снимка: БГНЕС

1229

Гигантът в социалните мрежи Meta Platforms се присъедини към надпреварата в сферата на генеративния изкуствен интелект и ще започне да тества рекламни инструменти, базирани на технологията. Те могат да създават съдържание като фонове на изображения и вариации на писмен текст, предава Reuters.

Избрана група от рекламодателите ще бъде поканена да експериментира с инструментите в рамките на тестова среда, наречена от компанията AI Sandbox, обявиха директори на Meta на събитие за медии в Ню Йорк.

Представителите на компанията не уточняват колко рекламодатели ще имат достъп до тази среда в началото, но твърдят, че групата ще е малка.

„Meta смята да предостави достъп на повече рекламодатели през юли и да интегрира някои от функциите в рекламни продукти с общо предназначение по-късно през годината“, допълват директорите.

Новината бележи първите усилия на компанията майка на Facebook и Instagram в пускането на продукти, използващи генеративен ИИ, който се учи от огромни масиви от данни, за да генерира ново съдържание – текст, изкуство и софтуерен код.

Около технологията има огромен интерес и инвестиции, откакто стартъпът OpenAI, подкрепен от Microsoft, пусна своя чатбот ChatGPT през есента.

Новините от Meta се появиха само ден след като най-големият ѝ конкурент в дигиталната реклама – Google на Alphabet, заяви, че ще започне да предлага интеграции на технологията в своите продукти за търсене, имейл и снимки.

ОЩЕ ПО ТЕМАТА:

Meta представи своя модел изкуствен интелект

Meta започва нов кръг масови съкращения

Силно първо тримесечие за Meta и Facebook

Още от Интернет и ИТ


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg
Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.80827
  • GBP
    1
    2.28037
  • JPY
    100
    1.19608
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички