WhatsApp става по-прозрачен, ще спазва правилата на ЕС


WhatsApp става по-прозрачен, ще спазва правилата на ЕС
Снимка: WhatsApp

3006

Потребителите на WhatsApp вече по-лесно ще могат да отказват актуализациите на услугата за обмен на мобилни съобщения, обяви Европейската комисия. Това се случва в резултат от диалога между европейските органи за защита на потребителите и платформата.

Клиентите ще получават ясни и подробни съобщения кога в случай на отказ от актуализации няма да могат да използват WhatsApp на мобилните си телефони.

От платформата също уверяват, че личните данни на потребителите няма да бъдат споделяни с трети страни или други компании на Meta с рекламна цел, включително с Facebook.

„Приветствам ангажиментите на WhatsApp да промени практиките си, за да отговаря на правилата на ЕС, като активно информира потребителите за всякакви промени в договора им и зачита избора им, вместо да ги пита всеки път, когато отворят приложението“, посочи европейският комисар по правосъдието Дидие Рейндерс.

По думите на правосъдния еврокомисар потребителите имат право да разберат с какво се съгласяват и какво конкретно включва този избор, така че да могат да решат дали искат да продължат да използват платформата.

Само преди седмица стана ясно, че потребителите, които използват Аndrоіd, вече могат да се възползват от новия ъпдейт на приложението.

Платформата за съобщения включи в актуализацията нови подобрения, които улесняват и средностатистическите потребители, и бизнес компаниите. Някои функции са в процес на бета тестване и скоро ще бъдат пуснати.

ОЩЕ ПО ТЕМАТА:

WhatsApp се срина по цял свят, хиляди се оплакват в социалните мрежи

Ирландия глоби WhatsApp с 225 млн. евро

Как да скриете чатове в WhatsApp

Още от Интернет и ИТ


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg
Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.82549
  • GBP
    1
    2.2837
  • JPY
    100
    1.16398
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички