Fiat официално предложи сливане с Renault

Fiat официално предложи сливане с Renault
Източник: Getty Images/Guliver

Производителят на автомобили Fiat Chrysler отправи официално предложение за сливане с френския си конкурент Renault. Това съобщи Reuters, цитирана от БНР. 

Собствеността върху съвместния бизнес ще бъде равномерно разпределена между акционерите на FCA и Renault и ще създаде автомобилен производител, който продава ежегодно 8,7 милиона автомобила и който ще има силно присъствие в ключови региони, автомобилни пазари и технологии, генерирайки 5 милиарда евро годишно, посочи FCA в официално изявление.

Предложението на италианско-американският автомобилен производител ще бъде обсъдено от Съвета на директорите на Renault през днешния ден.

"Широкото и допълващо се портфолио на съвместната марка ще осигури пълно покритие на пазара, от луксозните до мейнстрийм автомобилите“, се казва в изявлението на Fiat Chrysler.

Предложената сделка ще обедини двата автомобилопроизводителя в холандска холдингова компания. След изплащане на специален дивидент от 2,5 милиарда евро на акционерите на FCA, всяка от двете компании ще получи 50 процента от комбинираното предприятие под формата на нови акции.

 

Редактор:

Expert.bg

Общо коментари / 0

Напишете коментар
Съгласявам се с общите условия за ползване на сайта
* Всички полета са задължителни. Коментарите подлежат на коментар.