"Юлен": 17 години ни проверяват, не са открити нередности

Юлен: 17 години ни проверяват, не са открити нередности
Източник: iStock/Guliver

Ски зона Банско и концесионерът "Юлен" АД са проверявани вече 17 години по различни сигнали и не са открити сериозни нередности. Прокуратурата е длъжна да проверява всички постъпили твърдения и ние ще окажем пълно съдействие. Това се посочва в официална позиция на "Юлен" АД, изпратена до медиите.

Припомняме, че вчера стана ясно, че прокуратурата проверява концесията на ски зона Банско. Главният прокурор Сотир Цацаров е разпоредил в случая извършване на т.нар. лична проверка – това означава, че концесията ще бъде следена от един прокурор от Върховната касационна прокуратура. Това се прави в случаите, изискващи конфиденциалност.

От дружеството днес допълват, че от досега направените проверки 10 са приключили със заключенията, че няма никакви нарушения, една е констатирала дребна нередност и в момента се обжалва.

През януари 2015 година със заповед на премиера Бойко Борисов е създадена Междуведомствена работна група, която да провери спазва ли се концесионният договор.

В нея влизаха представители на Министерския съвет, Министерство на финансите, Министерство на околната среда и водите, Министерството на регионалното развитие и благоустройството, Министерството на туризма, Министерството на младежта и спорта, Министерството на образованието, ДНСК и Агенцията по кадастъра.

"След повече от година работната група излезе с категоричното заключение, че няма никакви нарушения на Юлен АД. Всички съоръжения в ски зоната са законни, имат издадени удостоверения за ползване от компетентните органи и е спазено екологичното законодателство. Но за да се изпълнят новите законови изисквания препоръчват задължителна промяна в концесионния договор", посочват от "Юлен".

"Всички проверки през последните 17 години станаха рутина за нас. Сигналите се подават от един кръг организации, но от различни хора. Същите те са водили 54 съдебни дела срещу Юлен АД, като всичките са загубени от тях. Това потвърждава, че тези хора и организации водят клеветническа кампания срещу Банско като най-големия ски курорт в България", смятат още от дружеството.

Междувременно стана ясно, че заместник министър-председателят Валери Симеонов ще участва днес на работна среща в рамките на консултантска мисия на представител на Международния съюз за защита на природата IUCN в Национален парк „Пирин”.

Редактор:

Expert.bg

Общо коментари / 0

Напишете коментар
Съгласявам се с общите условия за ползване на сайта
* Всички полета са задължителни. Коментарите подлежат на коментар.