Банско забранява изграждането на нови нощни клубове

Банско забранява изграждането на нови нощни клубове
Източник: Община Банско

Община Банско гласува наредба, с която забранява изграждането на повече нощни клубове, казина и еротик барове в курорта. Забранява се и преустройството на сега съществуващите, които са 20 на брой, съобщава БНТ.

Идеята е планинският град да не се превръща с шумен курорт, а да бъде привлекателен за семейства, които искат да си починат.

Според кмета на града Георги Икономов сега съществуващите заведения са достатъчно за нуждите на туристите, които искат да се забавляват в нощните клубове. По думите му, трябва да се осигури спокойствие, както за местните жители на планинския курорт, така и за гостите, които предпочитат тишината.

Икономов беше категоричен, че на едно място не може да има всичко и Банско ще се старае да привлича туристи според визията си - за хора, които искат да карат ски и да си почиват. "В България има достатъчно други курорти, където могат да бъдат предоставени нощни забавления", подчерта Икономов, който добави, че има и оплаквания от нощни заведения и най-важното е, че Банско не иска имидж на "лъскав нощен курорт". Той сподели и, че според него традициите на Банско се пазят и мисълта е те да бъдат предавани и на туристите.

Освен това от общината обмислят и забрана за строителството на нови хотели, тъй като сега съществуващите са напълно достатъчно за гостите на града. Става въпрос за строителство на апартаменти и нови, големи жилищни сгради. През следващите три месеца ще коментираме това, каза Георги Икономов, визирайки Общия устройствен план в Банско.

Редактор:

Expert.bg

Общо коментари / 0

Напишете коментар
Съгласявам се с общите условия за ползване на сайта
* Всички полета са задължителни. Коментарите подлежат на коментар.