Бекъм отбеляза най-успешната си във финансово отношение година


Бекъм отбеляза най-успешната си във финансово отношение година
Снимка:

1900

По време на 20-годишната си кариера Дейвид Бекъм постигна безпрецедентни нива на слава и богатство. Играейки за „Манчестър Юнайтед“ и „Реал Мадрид“, футболистът се превърна в един от най-успешните спортисти. Въпреки това първата година, която той изцяло прекара като „пенсионер“ - 2014, бе най-доходоносната в живота му, съобщава Forbes.

През предходните дванадесет месеца Бекъм е спечелил 75 млн.долара от различни рекламни договори и бизнес начинания. Така той се нарежда на второ място след Майкъл Джордан в класацията за най-високоплатените пенсионирани спортисти. Предишният му рекорд бе 51 млн.долара през 2012 г.

Футболистът рекламира известни марки като Breitling, Sky Sports, Belstaff и Adidas. Миналата година сключи и сделка с Jaguar в Китай. Не за първи път Бекъм печели милиони в страната с най-голямо население в света. През 2013 г. той прие да стане нещо като посланик на китайската футболна лига, с което добави доста нули към банковата си сметка. Има договори и с China Auto Rental (най-голямата китайска компания за отдаване на автомобили под наем) и Sands China, която развива бизнес в сферата на услугите в Макао и Сингапур.

Финансовият успех на Бекъм през 2014 г. обаче се дължи основно на две сделки. Първата е с гиганта-производител на алкохолни напитки Diageo за пускането на пазара на нова марка скоч, наречен Haig Club. Футболистът ще бъде нейно лице и ше помага за маркетинг стратегията и позиционирането на пазара. Втората пък бе с базирана в Хонгконг компания Global Brands Group, която прави облекла за мъже и луксозни стоки заедно с Бекъм. Самият той получава 50% от приходите от начинанието.

А за какво обича да харчи милионите си Дейвид Бекъм си припомнете тук.

Още от Лица


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg

Още по темата


Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.82481
  • GBP
    1
    2.28811
  • JPY
    100
    1.16232
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички