Доларът с понижение спрямо йената преди заседанието на Фед


Доларът с понижение спрямо йената преди заседанието на Фед
Снимка: Thinkstock

2115

Доларът загуби позиции срещу йената по време на вчерашната търговия в очакване на предстоящите заседания на Федералния резерв и Японската централна банка.

Щатската валута успя да поскъпне спрямо повечето от основните валути през последните седмици, подкрепена от силните икономически данни. Очакванията са, че от Фед ще оставят лихвените нива без промяна.

Фючърсите по федералните фондове показват, че пазарните участници виждат 56% вероятност Американската централна банка да вдигне лихвите на заседанието през декември. В края на миналата седмица вероятността бе 48%

Зелените пари отстъпиха спрямо йената до 105.80. Японската валута нарасна, подкрепена от информацията, че правителството ще удвои обема на бюджетните разходи до 6 трлн. йени.

Двойката AUDUSD тества 100-дневната пълзяща средна при 0.7485, но след това се върна обратно към 0.7455. 50- дневната плъзгаща се средна продължава да бъде важна, а 0.7409 е ключово ниво на подкрепа. Важна съпротива е зоната около 0.7505.

Американските 2-годишни облигации с месечен максимум

Доходността по 2-годишните американски облигации достигна месечен максимум, след като от Министерството на финансите на САЩ пласираха дълг за 26 млрд. долара при доходност от 0.76%, по-висока от първоначалната 0.745%.

Фючърсите по германските облигации достигнаха 166.70, след като последните данни сочат, че най-голямата европейска икономика може да пострада от Брекзит вота миналия месец.

Вниманието на пазарите сега е насочено към предстоящото решение на Фед относно лихвените нива. Очакванията са, че централната банка няма да прави промени по паричната политика. Пазарните участници обаче ще следят за възможно повишение през следващите месеци.

Уолстрийт започна седмицата с понижение

Американските акции стартираха новата седмица със спад, повлияни от пониженията при петролните компании както и очакваните тримесечни отчети на компаниите. Петролът бе сред основните причинители за слабото представяне на фондовите пазари. Черното злато падна до най-ниското си ниво за последните два месеца и половина.

Очакванията на икономистите са, че приходите на компаниите от S&P 500 ще намалеят с 3.7 на сто през второто тримесечие на годината.

При индексите Dow Jones затвори със спад от 0.42 на сто до 18 493, а  S&P 500 загуби 0.3% от стойността си, намалявайки до 2 168 пункта. Технологичният Nasdaq поевтиня с 0.05 на сто, достигайки 5 097.

При акциите книжата на Apple се понижиха с 1.33%. Gilead Sciences загубиха 3% от стойността си, а ценните книжа на Sanmina се сринаха с 12.6%, след като от компаниите публикуваха финансовите отчети за второто тримесечие на годината.

Акциите на Yahoo спаднаха с 2.69%, след като компанията бе придобита от Verizon за 4.8 млрд. долара. Ценните книжа на Verizon намаляха с 0.41 на сто.

Отдел „Анализи валутни пазари", Бул Тренд Трейдър (trader.bulltrend.bg)

Още от Пазари


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg

Още по темата


Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.82549
  • GBP
    1
    2.2837
  • JPY
    100
    1.16398
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички