Доларът се стабилизира


Доларът се стабилизира
Снимка: Thinkstock

1458

Доларът поскъпна леко във вторник, след като получи помощ от нарастването на доходността на правителствените облигации на САЩ и от очакванията, че Фед може да увеличи лихвения процент още през септември.

Еврото, което поскъпна с 1,5% спрямо долара в понеделник, последно бе на загуба от 0,12% до 1.1282 долара, след като в един момент се разменяше за 1.1215. Доларът възвърна територия и спрямо паунда и швейцарския франк, но остана без промяна спрямо йената.

Търговията бе накъсана, тъй като инвеститорите очакваха доклада за продажбите на дребно в четвъртък, тъй като той може да подкрепи оптимизма около възстановяването на икономиката, генериран миналия петък след неочаквано силното увеличение на заетостта през май.

Друг знак, че икономиката получава инерция е правителствената мярка за търсене на работни места, която нарасна от 5,2% до 5,4% през април, според данни, публикувани във вторник от JOLTS. Това е най- добрия месечен резултат от декември 200 до сега.

Доходността на американските правителствени облигации нарасна, като тази на еталонните 10- годишни облигации достигна 7- месечен връх на 2,449%, преди да се отдръпне до 2,4203%, нараствайки с 4 базисни пункта.

Доларовият индекс, който измерва силата на долара спрямо кошница от шест основни валути, последно бе на загуба от 0,10% до 95.182, оставайки далеч под петъчния връх на 96.909, достигнат след оповестяването на данните за неселскостопанската заетост.

Доларът поевтиня в понеделник, отчасти поради притесненията, че американските политици може би са загрижени за икономическите последици от силата на долара.

Удължените преговори за спасяването на Гърция също накараха инвеститорите да бъдат предпазливи. Атина е представила алтернативни предложения на европейските кредитори, заяви във вторник гръцки правителствен служител, но сделката с ЕС и МВФ изтича в края на месеца. До тогава Гърция трябва да направи тежки погашения, които може да се окажат невъзможни без финансиране от страна на кредиторите.

Отдел „Анализи валутни пазари", Бул Тренд Трейдър (trader.bulltrend.bg)

Още от Пазари


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg

Още по темата


Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.80078
  • GBP
    1
    2.28624
  • JPY
    100
    1.15559
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички