На сцената излиза ЕЦБ


На сцената излиза ЕЦБ
Снимка: Getty Images/Guliver

2471

Нови рекорди на Уолстрийт при които индекса Дау Джоунс скочи с почти 300 пункта или това са 1.55%. Ралито беше подкрепено от облекчението в Европа след референдума в Италия и спада на доходността на облигациите в целия свят, тъй като опасенията на инвеститорите намаляха.

Акциите на италианските банки нараснаха, тъй като Рензи най-вероятно ще управлява временен кабинет за кратко и докато бъде назначен негов заместник.

Във Великобритания резултатите за индустриалното и фабричното производство шокираха. Индустриалното производство падна с 1.1% на годишна база при очаквания за ръст от 0.5%. Подобна беше картината и при фабричното производство, което спадна с 0.4% за годината при прогнози за повишение от 0.7%.

Законодателите на острова подкрепиха графика на Тереза Мей за Брексит през март 2017 когато трябва да се задейства и член 50. Това става след като Мей се съгласи да позволи на парламента да оцени плана й преди да го задейства.

Доларът загуби позиции на пазарите, тъй като рисковите активи бяха силно търсени. Доларовият индекс се търгуваше точно над 100.

Комбинацията от слаби данни и одобрение от парламента за Мей по отношение на графика за Brexit доведоха до слабост на паунда и той поевтиня.

Доходността при различните облигации остава стабилна

Доходността по десет годишните американски облигации продължава да среща съпротива при 2.4% и спадна с 4.3 базови пункта до 2.34%.

Канадската централна банка запази лихвите без промяна, каквито бяха и очакванията на икономистите. Те останаха на 0.5%, а управителя Стивън Полоз индикира, че не бърза да следва Федералния резерв в действията.

Рекорд след рекорд на Уолстрийт

Дау Джоунс и Стандард енд Пуърс пробиха върховете и се отправиха към нови рекорди като начело на растежа бяха индустриалния е технологичния сектор. Дау Джоунс проби 19 500 и затвори твърдо над него.

Европейските индекси също скочиха и затвориха на двумесечни върхове благодарение на растежа на акциите на италианските банки.

Отдел „Анализи валутни пазари", Бул Тренд Трейдър (trader.bulltrend.bg)

Още от Пазари


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg

Още по темата


Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.80911
  • GBP
    1
    2.28725
  • JPY
    100
    1.19659
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички