Оптимизъм преди доклада за трудовата заетост в САЩ


Оптимизъм преди доклада за трудовата заетост в САЩ
Снимка: Thinkstock/Guliver

2938

Валутен пазар

Първоначалните молби за помощи срещу безработица в САЩ са спаднали с 16 000 миналата седмица до тримесечно дъно от 254 000, което не показва да има съкращения преди излизащия днес доклад за трудовата заетост.

Във Великобритания индустриалното производство се сви с 0.5% през май, което сложи край на двумесечния растеж в сектора, който се дължеше на съживяването на фабричното производство. Намалението обаче е по-малко отколкото се очакваше.

Проблемът на петрола да пробие нивата от 50 долара за барел води до много добра подкрепа за щатската валута срещу канадския долар при нивата под 1.30. Двойката е на път да пробие 100-дневната пълзяща средна, която преминава през въпросната цифра. Доста стратези прогнозират скорошен тест на 200-дневната пълзяща средна при нивата около 1.33.

Вицепрезидентът на централната банка в Нова Зеландия не посочи нови предпазни мерки в речта си. Спенсър заяви, че могат да бъдат обмислени по-строги правила за пазара на имотите, тъй като намаленията на лихвите представляват риск за финансовата стабилност. Новозеландският долар напредна след тези думи.

От друга страна австралийският долар спадна след предупреждението за рейтинга на страната от S&P's. Той все още е топ клас ААА, но с негативни перспективи за промяна. Това развитие свали валутата срещу новозеландския долар с 2% и проби силната подкрепа при 1.04. Тъй като пазарът е като цяло на дълги позиции в този крос, възможно е да последва ново удряне на стопове и продължение на понижението.

Еврото консолидираше под нивата от 1.11 срещу долара.

Доходността при облигациите тества рекордните дъна

Доходността по американските десет годишни облигации първоначално скочи от 1.36% до 1.42%, отчасти и заради окуражителни данни от пазара на труда в САЩ, но след това се върна на 1.37% заради спада на петрола. Нивата все още са близо до рекордните дъна, тъй като избягването на рискове се разпростря в целия свят, както и заради Брексит, който породи очаквания за намаление на английските лихви и закъснение на повишението на американските лихви.

Във Великобритания доходността по 10-годишните книжа продължи да тества рекордните дъна и затвори на 0.781%.

По подобен начин доходността по германските и периферните европейски облигации се търгуваше близо до рекордните дъна и в изчакване на трудовата заетост за месец юни в САЩ.

Въпреки опасенията от Brexit акциите на Уолстрийт скочиха

Акциите на Уолстрийт стартираха с растеж, но скоро след това загубиха печалбите, докато фючърсите на петрола се сринаха до двумесечно дъно.

Европейските индекси нараснаха и сложиха край на поредицата от три дни на загуби.

Отдел „Анализи валутни пазари", Бул Тренд Трейдър (trader.bulltrend.bg)

Още от Пазари


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg

Още по темата


Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.82549
  • GBP
    1
    2.2837
  • JPY
    100
    1.16398
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички