Британският паунд е най-волатилната валута през последните два дни


Британският паунд е най-волатилната валута през последните два дни
Снимка: Getty Images / Guliver

2882

Федералният резерв не е обезпокоен

Протоколът от заседанието на Федералния резерв през юни показа, че той не е обезпокоен от слабата заетост през май. Според някои официални лица слабите цифри може и да са моментно статистическо отклонение и повечето все така остават на мнението за повишение на лихвите ако заетостта запази бързото си увеличение.

Във Великобритания нови фондове за недвижими имоти замръзиха тегленето на средства при разширяващата се паника след Brexit.

В Китай централната банка реши да повиши от 15 август на 20% изискванията върху офшорните финансови институции за търговията с валута на клиентите им. Парите трябва да бъдат депозирани когато компаниите уреждат сделките на китайска земя и ще бъдат държани една година при нулев лихвен процент.

Британският паунд е най-волатилната валута през последните два дни след шока от Brexit, който започна все по-осезаемо да се усеща. Отливът на пари от фондовете за търговия с недвижими имоти и избягването на рискове доведоха до огромни разпродажби на валутата най-вече срещу щатския долар и йената. Няколко банки призовават за още по-голяма обезценка на паунда като някои споменават цифрите от 7%.

Еврото отстъпи позиции и се търгува под нивата от 1.11 срещу зелените пари.

Австралийският долар консолидира в горния край на оформения рейндж при силна съпротива на нивата от 0.76.

Нови рекордни дъна на доходността при облигациите

Доходността по американските десет годишни облигации падна с 5.7 базови пункта до дъно за деня от 1.318% по време на европейската търговия вчера, а след това нарасна и затвори с покачване от 2 базови пункта на 1.37%. Като цяло обаче края беше на ниски нива заради избягването на рискови покупки при безпокойствата на пазара след Брексит.

Пазарът калкулира със сигурност повишение на лихвите на Фед чак през февруари 2018.

Във Великобритания доходността по 10-годишните книжа продължи да тества рекордни дъна и затвори на 0.765% като акциите падаха, а валутата се сгромоляса.

В Германия доходността удари рекордно ниски нива от -0.205%. Рекордни дъна имаше и при облигациите на периферните европейски икономики, което отразява силното дърсене на държавни облигации след Брексит.

Акциите на Уолстрийт скочиха 

Въпреки подновените опасения след Brexit, американските акции завършиха с растеж в сряда, подпомогнати от покачването на цената на петрола и от протокола на Фед от заседанието през юни показал, че централната банка е предпазлива и ще изчака с повишението на лихвите. Standard and Poor's напредна с 0.5%, а технологичния Насдак показа и по-голям ръст от 0.8%.

Европейските индекси падаха най-вече заради спада до рекордни дъна на акциите на някои европейски банки.

Отдел „Анализи валутни пазари", Бул Тренд Трейдър (trader.bulltrend.bg)

Още от Пазари


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg

Още по темата


Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.82447
  • GBP
    1
    2.28771
  • JPY
    100
    1.16745
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички