Спад на австралийския долар


Спад на австралийския долар
Снимка: Getty Images

2227

Валутен пазар

Двете основни партии в Австралия събраха най-ниския вот след 1943 година. Разделеният парламент е заплаха за ААА рейтинга на страната. Австралийският долар реагира с отваряне с гап надолу от 0.7498 до 0.7447, но след това се възстанови. 200-дневната пълзяща средна на 0.7296 остава много силна подкрепа. Утре централната банка има редовно заседание на което не се очаква промяна на лихвите от сегашните им нива на 1.75%.

Британският паунд се продава при приближаване на нивата от 1.35. Пазарът не е с особено големи къси позиции, а покачването миналата седмица се дължеше на теглене на печалби, а не на откриване на дълги позиции. Нови индикации за по-слаб икономически растеж вероятно ще свалят до нови дъна британският паунд.

Еврото се търгува около 1.1140 спрямо долара и запазва печалбите от петък.

Лихви

Облигациите продължиха да нарастват миналата седмица след решението на Великобритания да излезе от ЕС, което засенчи излезлите по-добри икономически данни. Английските облигации нарастват най-силно като управителя на централната банка Марк Карни загатна, че може би ще има монетарни облекчения през лятото. Доходността на периферните европейски облигации продължи да спада и достигна нови дъна след април 2015 като спредовете продължават да се стесняват.

Доходността по десет годишните американски облигации е на 1.44% и достигна по-рано най-ниски нива за последните четири години. Лихвите показват калкулиран шанс от 2% за повишение през септември и само 11.8% до декември 2016.

Капиталови пазари

Седмица след разпродажбите около Брексит, повечето световни борсови индекси се възстановиха, въпреки неизвестността.

На Уолстрийт, Стандард енд Пуърс и Дау Джоунс отчетоха най-силна седмица след тази, която завърши на 20 ноември. За отбелязване е, че Стандард енд пуърс отново завоюва нивата от 2100.

Отдел „Анализи валутни пазари", Бул Тренд Трейдър (trader.bulltrend.bg)

Още от Пазари


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg

Още по темата


Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.83147
  • GBP
    1
    2.2841
  • JPY
    100
    1.18665
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички