Рекордно високи нива на Уолстрийт


Рекордно високи нива на Уолстрийт
Снимка: Getty Images/Guliver

2858

Доларът отстъпи част от печалбите си вчера като двойката долар/йена слезе под нивата от 111. Движенията следват тези при доходността на американските облигации, които се продаваха при консолидация на пазара и предстояща спокойна седмица. Междувременно акциите на Уолстрийт се търгуваха на рекордно високи нива.

Представителят на Фед Стенли Фишер коментира, че Фед е близо до двойната си цел. Той направи интересни коментари и по отношение на потенциалната политика на Тръмп. Накрая Фишер отбеляза опасността от търговски войни и повтори значението на независимостта на Фед.

В същото време Марио Драги говори пред европейския парламент и отбеляза нарасналите геополитически рискове след победата на Тръмп и Брексит. Той защити програмата си за изкупуване на корпоративни облигации и отбеляза, че ЕЦБ подкрепя възстановяването в еврозоната и ще действа, ако се наложи, за да го защити.

Доларът падна вчера на валутните пазари, тъй като беше надкупен през последните дни и може би ще консолидира тази седмица, тъй като няма видими катализатори, които могат да го раздвижат.

Еврото остава под пробитите нива, но е стабилно благодарение на слабостта на зелените пари. Драги отбеляза готовността си да действа ако е необходимо и облекчените монетарни условия от ЕЦБ. Вероятността за слабост на единната валута обаче остава заради близките и по-далечните политически рискове.

Спря ръста на доходността по облигациите

Американските облигации подновиха равниния тренд.

Пазарите в момента оценяват шансовете за повишение на американските лихви през декември на 100% спрямо 80% ден преди президентските избори.

Рекорди на Уолстрийт

Американските акции се търгуваха на рекордни нива за всички времена. Индекса Стандард енд Пуърс удари нов връх от 2198. Оптимизма идваше от подновените усилия на ОПЕК, които доведоха до ръст на енергийния сектор.

Отдел „Анализи валутни пазари", Бул Тренд Трейдър (trader.bulltrend.bg)

Още от Пазари


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg

Още по темата


Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.82549
  • GBP
    1
    2.2837
  • JPY
    100
    1.16398
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички