Стоковите валути с ръст


Стоковите валути с ръст
Снимка: Thinkstock

2318

Австралийският и новозеландският долар записаха силна сесия, подкрепени от поскъпването при петрола. Австралийският долар поскъпна с 0.38 на сто до 0.7655, докато новозеландската валута достигна 0.7140.

В същото време доларът продължава с доброто си представяне след силните данни за заетостта от края на миналата седмица. Доларовият индекс, измерващ представянето на зелените пари спрямо шест от основните валути се покачи до 96.293 пункта.

Вниманието на пазарните участници тази седмица е насочено към заседанието на Новозеландската банка в четвъртък, както и публикуването на данните за продажбите на дребно в САЩ в петък. Очакванията на икономистите са, че централната банка на Нова Зеландия ще понижи основната лихва до 2%.

Повечето икономисти и инвеститори са на мнение, че Фед ще вдигне лихвите най-вероятно през декември като смятат, че от Американската централна банка ще започнат да действат преди президентските избори през ноември. Пазарните участници очакват предстоящото изявление на Джанет Йелън, което ще се проведе на 26 август в Джаксън Хоул, за да разберат подробности относно бъдещо повишение на лихвените нива.

Разнопосочни движения на фондовите пазари в началото на седмицата

Уолстрийт започна седмицата на червено, отстъпвайки от достигнатите върхове в края на миналата седмица. Поскъпването при петрола не можа да компенсира спада при акциите на медицинските компании. Черното злато нарасна с над 2% след появилата се информация, че някои страни от ОПЕК искат замразяване на добивите.

S&P 500 започна търговията с ръст, но в края на сесията приключи с понижение от 0.09 на сто до 2180 пункта. Dow Jones отстъпи до 18 530 пункта, а технологичният индекс Nasdaq реализира спад от 0.15%, достигайки 5213.

Индексът на енергийните компании бе сред най-добре представилите се. Акциите на петролните корпорации получиха подкрепа от поскъпването на черното злато. Exxon Mobil нарасна с 1.18%, а Schlumberger се покачи с 1.6 на сто.

Фондовите пазари в Европа започнаха седмицата с повишение. Най-силно се представи водещият немски индекс DAX30, който нарасна с 0.63% до 10 432 пункта. Най-слабо увеличение направи френският CAC40, който поскъпна само с 0.11% до 4 415 пункта.

Отдел „Анализи валутни пазари", Бул Тренд Трейдър (trader.bulltrend.bg)

Още от Пазари


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg

Още по темата


Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.83957
  • GBP
    1
    2.26558
  • JPY
    100
    1.18888
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички