Авиокомпании ще трябва да променят екипажите си заради забраната на Тръмп


Авиокомпании ще трябва да променят екипажите си заради забраната на Тръмп
Снимка: Thinkstock

2561

Авиолиниите по света ще трябва да променят състава на екипажите си за полетите до САЩ. Причината е забраната граждани на седем държави да влизат в страната, съобщава The Wall Street Journal. 

Emirates Airline (ОАЕ, Дубай) заема първо място в света по обем на международните пътнически полети. Тя заяви, че ще изключи гражданите на тези страни сред пилотите и стюардесите на самолетите, пътуващи за Съединените щати.

Etihad Airways (Обединени арабски емирства, Абу Даби) отбелязва, че настоящата забрана не засяга служителите й, но ще вземе мерки за предотвратяване появата на проблеми в следващите седмици. Президентската администрация на САЩ не изключва, че забраната може да се разпространи и в други страни.

Авиокомпании в Европа, Азия и Африка са принудени да отказват допускането на борда на пътници, които са граждани на забранените държави. Според данните, Air France-KLM през уикенда не е допуснала над 20 души на самолетите си. Представители на Egyptair казаха, че ограниченията, наложени от Съединените щати, не дават достатъчно яснота по въпроса кой може да лети. Авиокомпанията започва да прави списъци на пътниците от забранените от властите на САЩ държави, след което иска да получи потвърждение.

Припомняме, че в петък новият президент на САЩ Доналд Тръмп подписа указ за забрана на граждани от няколко държави да влизат в страната. За сирийци указът важи за неопределен период от време. Мярката важи още за хора от Ирак, Иран, Йемен, Либия, Сомалия и Судан. 

 

 

Още от Транспорт


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg

Още по темата


Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.80911
  • GBP
    1
    2.28725
  • JPY
    100
    1.19659
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички