Uber си тръгва от Барселона


Uber си тръгва от Барселона
Снимка: Getty Images/Guliver

4603

Компанията за споделено пътуване Uber прекратява дейността си в Барселона, след като местните власти внесоха нов закон с нови регулации, което ще ограничи сериозно функционирането на компанията в испанския град. Това предава AFP.

Uber среща сериозни проблеми и в други европейски страни, тъй като таксиметровите шофьори се оплакват, че е застрашено препитанието им. Компанията съобщи, че е „принудена да прекрати” услугите си.

На 18 януари десетки автомобили блокираха Гран Виа, която през лятото на миналата година също бе задръстена от таксита по повод на друг протест.

Стачката бе предизвикана от новите правила, обявени от регионалното правителство на Каталуния, които принуждават клиентите да резервират така наречените ВТС - туристически превозни средства с шофьор - най-малко 15 минути преди желания от клиента час.

Таксиметровите шофьори обаче твърдят, че услугите, които ВТС предлагат, не са идентични с таксиметровите и поради това тези превозни средства по закон трябва да бъдат резервирани от 12 до 24 часа предварително.

"Искаме двете услуги да бъдат ясно разграничени и единственият начин това да стане възможно се крие в лицето на предварителната резервация,“ споделя Луис Бърбъл, ръководител на Съюза на такситата в Каталуния.

Още от Транспорт


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg
Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.83147
  • GBP
    1
    2.2841
  • JPY
    100
    1.18665
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички