5 приложения, които ще ви помогнат да управлявате паролите си


5 приложения, които ще ви помогнат да управлявате паролите си
Снимка: Thinkstock

4753

Запомнянето на всичките ни пароли и данните за вход в онлайн акаунтите ни не е лека задача. По тази причина много потребители се изкушават да употребяват една и съща парола за всичките си профили. Това обаче крие много рискове за сигурността. Далеч по-лесно е да използваме надеждна програма за управление на пароли, пише Tom's Guide. Оттам дават изброяват 5 поелзни приложения за управление на пароли. 

1. LastPass Premium (Android, iOS, WP)

Приложението може да улесни попълването на формуляри онлайн и да генерира сложни пароли, които да можете да използвате.

2. Keeper (Android, iOS, WP)

Keeper е лесно за използване приложение за управление на пароли, при това достъпно на множествена мобилни операционни системи и от десктопа. Keeper позволява на потребителите да се логват, да организират и безопасно да съхраняват паролите и личните си данни и да ги споделят само с доверени контакти. Има дори вграден генератор за пароли и възможност за автоматично попълване на информация за вход.

3. Dashlane (Android, iOS)

Pотребителите могат да създават, да криптират и съхраняват паролите си и личната си информация в трезора а съхранение на приложението. След това тази информация може да се използва за автоматично попълване на форми и автоматично логване в акаунти.

4. 1Password (iOS, Android)

Приложението 1Password е друг популярен вариант за управление на паролите ни. Благодарение на вградената функция за търсене бързо и лесно ще намирате това, което ви трябва, а iCloud и Dropbox поддръжката ви позволява ефективно да синхронизирате данните си. Платената (Pro) версия на приложението ви дава достъп до разнообразие от нови функции.

5. PasswordBox (Android, iOS)

PasswordBox е друго интересно приложение, което включва трезор за криптирано съхранение на пароли и друга лична информация. С него потребителите могат да синхронизират паролите си на множество устройства. Особено полезна функция е "Legacy Locker", която позволява на потребителите да определят свой „цифров наследник“, който да получи пълномощия над акаунта им в случай на злополука с тях.

Още от Технологии


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg

Още по темата


Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.83594
  • GBP
    1
    2.28431
  • JPY
    100
    1.18765
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички