Кога е дошло времето да смените компютъра си?


Кога е дошло времето да смените компютъра си?
Снимка: Thinkstock/Guliver

6962

Няма нищо вечно, включително и технологичните джаджи. Кога обаче настъпва моментът, в който е добре да заменим компютъра си? Анализаторите от PC World ни съветват как да разберем:

1. Не можете да инсталирате най-новата версия на операционната система

В миналото, новите версии на операционните системи не бяха приоритет за много от потребителите. Важните нови версии излизаха на всеки три или четири години и трябваше да платим, за да можем да ги инсталираме. Ето защо потребителите рядко прибягваха към инсталирането на най-новата версия на платформата с която работят. Неща обаче вече не стоят така. Днес обновлението на операционната система е по-важно и желано от всякога. Всяка година, ние получаваме актуализация, която фиксира бъгове и добавя нова функционалност. Но с всяка актуализация се увеличават минималните хардуерни изисквания, на които трябва да отговаря компютърът ви. Ето как рано или късно няма да може да инсталирате най-новата версия на операционната система, с която работи компютърът ви и ще трябва да си купувате нов.

2. Не можете да стартирате най-новите приложения и игри

Професионалните приложения като Photoshop имат сравнително скромни минимални характеристики, но се нуждаят от много повече, за да се постигне прилично ниво на изпълнение (например, 2GB е обявената минимална RAM памет, но Adobe препоръчва 8GB). А какво да кажем за Microsoft Edge браузъра, който за да го ползвате компютъра ви трябва да рзботи с Windows 10. Дори да стриймвате видео в 4K се нуждаете не само от бърз интернет, но и добър хардуер, за да се насладите на филма или клипа, който гледате.

3. Вие не можете да свържете компютъра си към нищо

Ако имате по-нови джаджи навярно не може да ги свързвате към компютъра си. Това се отнася за 4K монитори, 802.11ac рутери и аксесоари поддържащи новия стандарт USB-C.

4. Машината ви е твърде шумна

С течение на времето, компютрите стават все по-шумни отколкото са били в началото. Включете го и можете да чуете хард диска. Компания за възстановяване на данни Datacent е създала колекция от звуци, които помагат за идентифицирането на различни проблеми с хард диска на компютъра ви. Вентилаторите също в един момент може да започнат да работят по-шумно. Точно както при автомобилните двигатели, обаче, един неочакван шум често е лош знак.

5. Отделяте повече време да ремонтирате компютъра си, отколкото да работите на него

Дори и да пренебрегнете горните белези, че е време да си купите нов компютър, има един издайнически знак, че имате нужда от нова машина, с който трудно ще се справите. Ако отделяте повече време да ремонтирате компютъра си, отколкото да работите на него вие губите много повече отколкото си мислите, че спестявате като не си купувате нов компютър.

Още от Технологии


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg

Още по темата


Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.83594
  • GBP
    1
    2.28431
  • JPY
    100
    1.18765
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички