3 глупави неща, за които младите хора пръскат парите си

3 глупави неща, за които младите хора пръскат парите си
Източник: iStock/Guliver

В днешно време много млади хора задлъжняват от рано. А в същото време харчат пари за неща, които не са им необходими. Експертът и председател на O'Shares ETFs Кевин О'Лиъри смята, че някои покупки са направо глупави и от тях т.нар милениали (поколенията, родени през 80-те и 90-те години на миналия век) биха спестили много. Например:

1. Кафе и други напитки от известни вериги.

Няма как да не сте виждали млади хора, които се разхождат с пластмасови чаши на модерните кафе вериги или пък качват снимки в Instagram на латето си. Ежедневното купуване на такива напитки обаче излиза солено. Според скорошно проучване в САЩ младежите дават за тях по близо 100 долара на месец. Със сигурност ще спестите, ако си правите кафе вкъщи и си го носите в термос.

2. Твърде много обувки.

Според О'Лиъри на човек му трябват всичко на всичко четири чифта обувки. Теорията му - с която доста жени няма да се съгласят - е, че други над тази бройка просто няма да се носят често и затова няма смисъл от тях. Проучвания в Щатите обаче гласят, че 75% от жените имат над 20 чифта обувки.

3. Маркови дънки.

Инвеститорът смята, че три чифта дънки са напълно достатъчни, освен това скъпите марки не оправдават парите си. Данните сочат, че американците дават огромна сума за дънки всяка година - 14 млрд. долара. За О'Лиъри обаче това е безсмислено.

А според вас кои са разходите, които младите хора в днешно време могат да си спестят?

 

 

 

Редактор:

Expert.bg

Общо коментари / 0

Напишете коментар
Съгласявам се с общите условия за ползване на сайта
* Всички полета са задължителни. Коментарите подлежат на коментар.