8 причини, поради които е гадно да си милиардер


8 причини, поради които е гадно да си милиардер
Снимка: iStock/Guliver

7358

Фройд е казал, че между беден пациент и богат пациент винаги би избрал богатия. Защо ли? Защото богатият вече знае, че парите не са отговорът на проблемите му.

Повечето от нас наистина си мислят, че ако имат самолет, или яхта, или шест къщи със 150 човека прислуга, ще са по-удовлетворени, по-щастливи. Реалността е малко по-различна. От Entrepreneur посочват няколко причини, поради които НЕ бихте искали да сте милиардери.

1. Ще се тревожите повече за пари.

Много богатите всъщност се притесняват за парите толкова, колкото и бедните. Боят се, че ще ги загубят, че не ги инвестират правилно и тези емоции стават все по-силни с прибавянето на нули отзад.

2. Няма да знаете кои са истинските ви приятели.

Вечно ще се чудите дали някой е до вас, защото искрено ви харесва, или защо се надява да се облажи по някакъв начин. Това може да докара някои хора дори до параноя.

3. Ще ви е трудно да откриете истинската любов.

По същата причина - няма да сте 100% сигурни, че човекът ви обича заради самите вас и че ще остане дори някой ден да загубите богатството си.

4. Ще се притеснявате много за децата си.

Не са малко случаите на отвлечени деца на богаташи. Но и да не мислим в тази мрачна посока, пак има опасности - многото пари могат да повлияят негативно на възприятията на децата ви за света, да ги направят мързеливи или разглезени.

5. Мнозина ще ви завиждат или мразят.

Към богатите хора често е насочена доста негативна енергия. Дори да са любезни към вас, познатите ви твърде вероятно ще сипят какви ли не обиди и клюки за вас зад гърба ви.

6. Ще започнете да се сравнявате с други милиардери.

Ако яхтата ви е по-малка от тази на съседа, ще се чувствате провалени. Подобни усещания не изчезват с натрупването на пари, даже се засилват.

7. Подаръците ще загубят значението си.

Всички ще очакват от вас все по-скъпи подаръци ( "Ама какво е това? Миналата Коледа ми подари кола!'), а пък самите вие ще имате толкова неща, че по-трудно ще се радвате на новите.

8. Няма да можете да се оплачете за нищо.

Доста хора се сближават именно чрез споделянето на общите си болки. Но когато човек е богат, другите решават, че той няма никакви проблеми и съответно няма право да се оплаква. Но и богаташите са хора като всички останали и техните грижи често даже са по-сериозни и тежки.

Още от BizBuzz


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg

Още по темата


Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.80911
  • GBP
    1
    2.28725
  • JPY
    100
    1.19659
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички