КЗК не уважи жалбите срещу спирането на поръчката за АМ "Хемус"


КЗК не уважи жалбите срещу спирането на поръчката за АМ "Хемус"
Снимка: БГНЕС

3221

Комисията за защита на конкуренцията (КЗК) остави без уважение три жалби срещу прекратяването на обществената поръчка за доизграждане на магистрала "Хемус". Това съобщиха от институцията днес.

Става дума за жалбите на „ПСТ Хемус 2”, „Ташяпъ Иншаат Тааххют Санайи ве Тиджарет” и Обединение „АМ ХЕМУС ЛОТ 1”. Според Комисията решението на възложителя за прекратяване на процедурата е мотивирано и законосъобразно и затова жалбите не могат да бъдат уважени.

"Процедурата е прекратена, тъй като е възникнала невъзможност да се осигури финансиране за изпълнение на поръчката, по причини, които възложителят не е могъл да предвиди. Съгласно обявлението и документацията за участие към момента на откриване на поръчката е било предвидено изпълнението на включените в нея дейности да се финансира със средства по Оперативна програма „Транспорт и транспортна инфраструктура” 2014-2020. С писмо от 15.02.2016 г. Управляващият орган на ОПТТИ информира възложителят, че финансирането на обществената поръчка не може да бъде осъществено в рамките на приоритетна ос 2 на оперативната", съобщават от КЗК.

Припомняме, че в средата на февруари премиерът Бойко Борисов нареди спиране на процедурата за избор на изпълнител на строителството на ЛОТ 1 и на ЛОТ 2 на автомагистрала „Хемус”. Официалният мотив бе липса на достатъчно финансиране, неофициалният - участието на фирми на Делян Пеевски.

Последва прекратяване на още поръчки, спечелени от дружества на депутата от ДПС. Преди време от КЗК съобщиха, че са получили общо 70 жалби за спрените процедури. Комисията трябва да се произнесе по всички тях до края на месеца.

 

 

 

Още от Транспорт


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg

Още по темата


Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.82447
  • GBP
    1
    2.28285
  • JPY
    100
    1.17284
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички