Все повече турски туристи идват да почиват у нас


Все повече турски туристи идват да почиват у нас
Снимка: БГНЕС

3463

Турция е един от целевите ни пазари и оттам към момента регистрираме доста голям ръст. При зимния туризъм имахме такъв. За лятото ръстът, който регистрираме на вече реални записвания, е около 10%. Това каза пред журналисти в Народното събрание министърът на туризма Николина Ангелкова.

„В цифрово изражение не мога да се ангажирам, защото това са разговори с конкретни туроператори и хотелиери, което показва тенденция. Имахме специална среща с всички туроператори, които са се отзовали на нашата покана и работят на пазар Турция. Тези, които пращат българи в Турция, но и тези, които водят турски туристи в България, за да могат да изразят своите опасения“, обясни Ангелкова.

„За нас е изключително важно да има максимална сигурност в региона, с повишено внимание следим всичко, което се случва в Турция и не само там, за да можем да анализираме и да предприемем необходимите стъпки, така че у нас максимално да гарантираме безопасността и сигурността на туристите“, допълни министърът.

По думите ѝ в плана за това лято към момента обяснимо се наблюдава по-голям интерес към българското Черноморие, защото много от летовниците се пренасочват насам.

„По данни на туроператорите отливът на български туристи, който всъщност се наблюдава още преди тези събития, от началото на месец януари до месец май е около 10 хил.“, уточни Ангелкова и допълни, че се очаква този процент да нарасне до 20 хил. или може би повече.

Още от Туризъм


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg

Още по темата


Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.80911
  • GBP
    1
    2.28725
  • JPY
    100
    1.19659
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички